Haşhaşlı Pasta Haşhaşlı pasta, hem lezzeti hem de yapımındaki pratiklik ile herkesin beğenisini kazanabilecek bir tatlı türüdür. Haşhaşın verdiği eşsiz tat, pastanın içinde harika bir uyum oluşturur. Misafiriniz geleceği zaman ya da sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak istediğinizde, bu tarif tam size göre. Haşhaşlı pasta, gönül alma zamanlarında ya da çocuklarınızla paylaşabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Üstelik yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Tüm bu özellikleri, haşhaşlı pastayı denemeye ve doya doya yemeye değer kılar. Misafirlerinize sunduğunuzda, tarifini bile isteyecekleri bu harika pastayı gelin birlikte yapalım. Haşhaşlı Pasta İçin Gereken Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekenler
Üzeri İçin
Haşhaşlı Pasta Nasıl Yapılır? Bir kapta yumurtaları şekerle güzelce çırpın. Ardından sırayla süt, sıvı yağ, irmik ve haşhaşı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımı, önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede karıştırarak yedi dakika kadar kaynatın. Ilıyan şerbeti, ılık kekin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Soğuk sütle hazırlanan ve dolapta bekletilen krem şantiyi kekin üzerine sürün. Bir süre dolapta dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman, dilerseniz hazır meyve sosu ile pastanın üzerini renklendirin. Afiyet olsun. |