Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Muhallebili tatlı, hemen hemen herkesin beğeneceği, hafif şerbetli ve haşhaşın sağladığı çıtır çıtır bir lezzetle yenilen bir tatlıdır. Bu tarifi her uyguladığımda, yiyen her komşum ikinci tabağı da istemiştir. Tarifi muhallebi yerine krem şanti ile de deneyebilirsiniz, öyle de oldukça lezzetli olacaktır. Şimdi, büyük dikdörtgen borcama göre hazırlanmış tarifimizi paylaşacağım. Umarım siz de beğenirsiniz.

Keki İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı haşhaş
  • 1,5 Su bardağı un
  • 2 Paket hamur kabartma tozu

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1 Su bardağından biraz fazla su
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Paket vanilya

Muhallebisi İçin Malzemeler

  • 4 Su bardağı süt
  • 4 Çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 Çay bardağı şeker (Silme)
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Tatlı kaşığı tereyağı

Üzerini Süslemek İçin

  • Ceviz, fındık, Antep fıstığı, haşhaş (arzuya göre hangisini isterseniz evinizde ne varsa onunla süsleyebilirsiniz)

Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kaba yumurta ve şekeri koyup, köpürene kadar mikserle çırpın. Daha sonra sırasıyla tüm malzemeleri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kek hamuru kıvamına geldiğinde, yağlanmış olan borcama kek hamurunu koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi değişebilir, arada kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.

Kek pişerken şerbetini hazırlayın.

Şerbet için küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyup ocağa alın, 10 dakika kaynadıktan sonra ılınması için kenara alın. İçine vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Muhallebi malzemelerinden nişasta, un ve şekeri tencereye koyun. Ocağa alın ve karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edin. Topaklanmaması için dikkat edin, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın. Eğer topaklanma olduysa mikserle çırpın. Arzuya göre muhallebinin içine, piştikten sonra 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpabilirsiniz.

Kek ve şerbet ılık olduğunda, şerbeti her yere gelecek şekilde kekin üzerine dökün. Daha sonra üzerine muhallebiyi yayın ve istediğiniz bir malzemeyle süsleyin. (Ben ceviz kullanmayı tercih ediyorum)

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri