Haşhaş Tatlısı

Haşhaş Tatlısı

Haşhaş tatlısı, Haşhaş tatlılara, böreklere ve yemeklere çok yakışan bir yiyecektir. Biraz ağır bir yiyecektir ancak ağır olmasına rağmen lezzetli bir yiyecektir. Haşhaşın çeşitli türleri vardır. Ve yemeğe, böreğe ayrı bir türü, tatlıya ayrı bir tür kullanılır. Haşhaşın tatlısı benim favori lezzetlerim arasındadır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

Haşhaş tatlısı için gerekli olan malzemeler
  • 4 yumurta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • 9 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Haşhaş tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeler
  • 3 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
Üzeri için gerekli olan malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Haşhaş tatlısı için ilk olarak şerbeti yapacağız. Çünkü bu tatlının şerbeti soğuk pastası sıcak olacak. Şerbet için gerekli olan malzemeleri bir sos tavasına koyuyoruz. Kaynamaya başlayana kadar ara ara karıştırın. Kaynadıktan sonra 1 veya 2 damla limon sıktıntan sonra şerbeti 2 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Şerbeti yaptıktan sonra sosu yapalım. Sos için sütü, unu ve şekeri yine bir sos tavasına koyun. Ocağın altını açmadan önce bu üç malzemeyi iyice çırpın. Un iyice eridikten sonra ocağın altını açın ve kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karıştırmazsanız eğer un tekrar topaklanmaya başlayacaktır. Kaynamaya başladıktan sonra bir veya iki dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın. Kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve biraz soğumasını bekleyin. Biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 3 veya 4 dakika kadar çırpın ve buzdolabına soğuması için bırakın.

Şimdi gelelim pastamızı yapmaya. İlk olarak şekeri ve yumurtayı mikser ile iyice çırpın. Daha sonra sütü ve haşhaşı ilave edin. Ve bu defa bir kaşık ile karıştırın. Çünkü şeker ve yumurtadan sonra mikser ile çırpmaya devam ederseniz kekimiz kabarmayacaktır. En son olarak unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Kekin harcı hazır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Kek fırından çıktıktan 1 veya 2 dakika sonra şerbeti dökün. Şerbeti döktükten sonra kekin soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra kremayıda kekin üzerine sürün ve 1 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Son Güncelleme : 07.12.2018 03:10:30
Haşhaş Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Haşhaş Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Haşhaş Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir. Haşhaş bitkisinin sadece belli yerlerde yetiştirilmesine izin verilir. Bunun nedeni ise bu b...
Haşhaş Böregi
Haşhaş Böregi
Haşhaş böreği, hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hemde görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir börek çeşididir. Haşhaş hem lezzet açısından oldukça güzel ve lezzetli iken diğer bir özelli...
Mavi Haşhaş
Mavi Haşhaş
Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 40'ın üzerinde yabani haşhaş türü vardır. Ege denizinin Kuzey Doğusu özellikle Denizli, Afyon, Küta...
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye' de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şekilde izin verilen yerlerde yetişir. Çünkü bazı haşhaş türlerinden uyuşturucu yapılmaktadır. H...
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla üretilip tüketilmektedir. Haşhaş bir çok börek çöreği süslediği gibi gerek ezmesi gerekse ek...
Haşhaş Ekimi
Haşhaş Ekimi
Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu önemini birçok ilacın hammaddesi olan afyona borçludur. Dallarının ucunda morumsu ve eflatun r...
Rüyada Haşhaş Görmek
Rüyada Haşhaş Görmek
Rüyada haşhaş görmek, düşü gören bireyin hak yolundan ayrılmayan, namusunu ve ekmeğine kir sürmeyen, harama el uzatmadan, zinayı aklından geçirmeden, onuruyla yaşadığına işaret eder. Hak edilmiş rızk ve dünyalık olarak deyim edilir. İşlerin kolaylıkl...
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi maddeler vardır. Dünyada Hindistan ve Batı Asya'da , ...
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışacak ve yine kahvaltıda yiyebileceğiniz bir poğaça. İçine konulan haşhaşa şeker karıştırıldığı için ...
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının tam anlamıyla nerede başladığı bilinmemektedir. Ama birtakım bilim insanları aracılığıyla haşh...
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bilinmektedir. Aslında haşhaş ezmesi Afyon yöresine ait olan bir kültür bitkisidir. Bileşiminde buluna...
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilinen haşhaş, ülkemizde de pek çok yerde yetiştirilmektedir. Gelincikler familyasına ait olan ha...

 

Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Ekimi
Rüyada Haşhaş Görmek
Siyah Haşhaş Ezmesi
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş
Kuru Haşhaş
Haşhaş Yağı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı Pasta
Haşhaş Çeşitleri
Şerbetli Haşhaş Tatlısı
Haşhaşlı Çörek Kalori
Beyaz Haşhaş
Haşhaş Bitkisi
Yufkadan Haşhaşlı Börek
Haşhaşlı Rulo Çörek
Haşhaşlı Börek
Mavi Haşhaş Tatlısı
Haşhaş Yaprağı
Haşhaşlı Tahinli Çörek
Yaş Haşhaş
Popüler İçerik
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500 den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ü...
Haşhaş
Haşhaş
Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bi...
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu’da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiricil...
Haşhaş Yağı
Haşhaş Yağı
Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitki...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. ...
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Şiresi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019