Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani, hemen hemen her ev hanımının en az bir kez olsun yaptığı bir tatlıdır. Revaniye küçük dokunuşlar ekleyerek farklı bir lezzet ve sunum elde etmek mümkündür. Örneğin, portakallı revani, cevizli revani ve bugün sizin için hazırladığımız haşhaşlı revani tarifi. Püf noktalarını takip ederek siz de haşhaşlı revani tarifini başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle şunu belirterek başlayalım: Kek yapabilen biri haşhaşlı revani tarifini de kolaylıkla yapabilir. Haşhaşlı revani tarifinde de mantık kek ile aynıdır. Size birkaç püf noktası verelim ki siz de haşhaşlı revani tarifinde ve benzeri tariflerde başarılı olun. Öncelikle kullanılan malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvı malzemeler önce, katı malzemeler sonra eklenmelidir. Bir diğer nokta ise kekin sıcak, şerbetinin soğuk olması gerektiğidir. Bu birkaç ayrıntıdan sonra haşhaşlı revani tarifinin yapılışına geçebiliriz.

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 Su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket sade pasta kreması
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekin harcını hazırlayarak başlayalım. Uygun derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve içerisine şekeri ekleyin. Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpın. Süt, şeker, sıvıyağ, irmik, haşhaş ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ekleyin. Topak kalmayacak şekilde bir kıvam elde edin. Kekin pişmesi için büyük dikdörtgen bir borcama ihtiyacımız var. Borcamı güzelce yağlayın ve kekin harcını boşaltıp düzeltin. Haşhaşlı revani tarifinin pişmesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırın yeterli olacaktır. Kekinizi ortalayın ve fırına verin. Ara ara dışarıdan bakarak kontrollü bir şekilde pişirin. Bıçak ya da kürdan yardımıyla içinin piştiğinden emin olduğunuz tatlıyı fırından alın ve soğumasını bekleyin.Bu esnada şurubu hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyun. Pişmeye yakın içerisine limon suyu sıkın ve ocaktan alın. En üst katta kullanacağınız krema için, geniş bir kase içerisine soğuk süt, pasta kreması ve kremşantiyi ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Şurubu her tarafına eşit dağılacak şekilde dökün. Şurubu çekene kadar bekleyin. Hazırladığınız kremayı haşhaşlı revani tarifinin üzerine sürün. Kare dilimler halinde kesin. Haşhaşlı revani tarifi servise hazırdır. Soğuk servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Haşhaşlı revani tarifinizin daha lezzetli ve göz alıcı olmasını istiyorsanız, üzerine hindistancevizi veya dövülmüş ceviz serpebilirsiniz. Ayrıca, revaniyi bir gece buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi oturmasını sağlar. Şerbetin daha iyi çekmesi için kekin üzerine dökerken yavaş yavaş dökün ve her tarafına eşit şekilde yayılmasına özen gösterin. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Pektay

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Kekin şerbetini dökerken neden yavaş yavaş döküp her tarafına eşit şekilde yaymaya özen göstermeliyiz? Bir de, şerbeti daha iyi çekmesi için başka hangi yöntemleri kullanabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Pektay, kekin şerbetini yavaş yavaş ve her tarafına eşit şekilde dökmek, şerbetin kekin her tarafına eşit şekilde dağılmasını ve her lokmada aynı lezzeti almanızı sağlar. Ayrıca, kekin şerbeti daha iyi çekmesi için şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

1. Keki fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin. Bu, kekin ilk sıcaklığını atmasını ve şerbeti daha iyi emmesini sağlar.
2. ޞerbeti sıcak kekin üzerine dökmek yerine, kek biraz soğuduktan sonra dökebilirsiniz. Bu, şerbetin kekin her tarafına eşit şekilde yayılmasını kolaylaştırır.
3. Kekin üzerinde çatal ya da şiş ile delikler açın. Bu, şerbetin kekin içine daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Bu şekilde, kekiniz daha lezzetli ve homojen şekilde şerbetlenmiş olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri