Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani, hemen hemen her ev hanımının en az bir kez olsun yaptığı bir tatlıdır. Revaniye küçük dokunuşlar ekleyerek farklı bir lezzet ve sunum elde etmek mümkündür. Örneğin, portakallı revani, cevizli revani ve bugün sizin için hazırladığımız haşhaşlı revani tarifi. Püf noktalarını takip ederek siz de haşhaşlı revani tarifini başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle şunu belirterek başlayalım: Kek yapabilen biri haşhaşlı revani tarifini de kolaylıkla yapabilir. Haşhaşlı revani tarifinde de mantık kek ile aynıdır. Size birkaç püf noktası verelim ki siz de haşhaşlı revani tarifinde ve benzeri tariflerde başarılı olun. Öncelikle kullanılan malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvı malzemeler önce, katı malzemeler sonra eklenmelidir. Bir diğer nokta ise kekin sıcak, şerbetinin soğuk olması gerektiğidir. Bu birkaç ayrıntıdan sonra haşhaşlı revani tarifinin yapılışına geçebiliriz.

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 Su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket sade pasta kreması
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekin harcını hazırlayarak başlayalım. Uygun derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve içerisine şekeri ekleyin. Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpın. Süt, şeker, sıvıyağ, irmik, haşhaş ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ekleyin. Topak kalmayacak şekilde bir kıvam elde edin. Kekin pişmesi için büyük dikdörtgen bir borcama ihtiyacımız var. Borcamı güzelce yağlayın ve kekin harcını boşaltıp düzeltin. Haşhaşlı revani tarifinin pişmesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırın yeterli olacaktır. Kekinizi ortalayın ve fırına verin. Ara ara dışarıdan bakarak kontrollü bir şekilde pişirin. Bıçak ya da kürdan yardımıyla içinin piştiğinden emin olduğunuz tatlıyı fırından alın ve soğumasını bekleyin.Bu esnada şurubu hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyun. Pişmeye yakın içerisine limon suyu sıkın ve ocaktan alın. En üst katta kullanacağınız krema için, geniş bir kase içerisine soğuk süt, pasta kreması ve kremşantiyi ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Şurubu her tarafına eşit dağılacak şekilde dökün. Şurubu çekene kadar bekleyin. Hazırladığınız kremayı haşhaşlı revani tarifinin üzerine sürün. Kare dilimler halinde kesin. Haşhaşlı revani tarifi servise hazırdır. Soğuk servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Haşhaşlı revani tarifinizin daha lezzetli ve göz alıcı olmasını istiyorsanız, üzerine hindistancevizi veya dövülmüş ceviz serpebilirsiniz. Ayrıca, revaniyi bir gece buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi oturmasını sağlar. Şerbetin daha iyi çekmesi için kekin üzerine dökerken yavaş yavaş dökün ve her tarafına eşit şekilde yayılmasına özen gösterin. Afiyet olsun!

Haşhaşlı Revani Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Haşhaşlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri