Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Haşhaşlı Hamur İşleri

Haşhaşlı Hamur İşleri

Haşhaşlı hamur işleri hem lezzetli hem de farklı hamur işi tarifi arayan kişiler için haşhaşlı hamur işleri ideal bir seçim olacaktır. Birçok kişinin çok beğenerek tükettiği haşhaşlı hamur işleri yöresel lezzetlerimiz arasında yer alır. Hamur işinde artık Uzman olmuş kişilerin daha çok yaptığı haşhaşlı hamur işleri, tadına doyum olmayacak güzellikte olmaktadır. Ancak eğer hamur işi yapmayı bilmiyor ve yeni başlıyor iseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla haşhaşlı hamur işlerinden yapabilirsiniz.

Haşhaşlı cevizli çörek için gerekli malzemeler

  • 3,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 6 su bardağı dolusu un
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Haşhaşlı cevizli çörek nasıl yapılır?


Haşhaşlı çörek için maya, su toz şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Maya köpüklü bir kıvam alınca içerisine un ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurun çok sert veya çok yumuşak olmaması gerekiyor. Orta kıvamda bir hamur oluşturun ve ardından üzerine bir bez örtüp bir saat kadar bekleten. Bu zaman zarfı içerisinde hamurun mayası gelecektir.

Hamurdan yaklaşık 4 eşit parça hamur kopartın ve beze yapın. Bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâha alın ve parmak uçlarınız ile açın. Tabak büyüklüğünde açılan bezenin üzerine haşhaş sürün ve ceviz serpiştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Bütün bezeleri üst üste getirin ve oklava ile açın. Açılan hamuru rulo şeklinde dolayın ve üç parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine bütün haşhaşlı cevizli çörekleri yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. 185 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar çörekleri pişirin. Sıcak olarak fırından alın ve sunum yapın.

Haşhaşlı poğaça için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 1 paket yaş maya
Diğer malzemeler
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Haşhaşlı poğaça nasıl yapılır?

Haşhaşlı poğaça için hamur yoğurma kabının içerisine mayayı, sütü, toz şekeri ve suyu ilave edip karıştırın. Akabinde un, yumurta beyazı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur oluşturana dek yoğurun. Hamurun içerisinde yağ bulunduğu için ele yapışmayacaktır. Hamuru sıcak bir ortamda yaklaşık yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Hamurun mayası geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Hamurlardan bir tanesini alın parmak uçlarınızı sıvı yağın içerisine batırıp hamuru parmak uçlarınız ile açın. Yuvarlak şekilde açılan hamurun orta kısmına haşhaş ezmesi sürün ve çok az şeker serpiştirin. Rulo olarak uzunlamasına sarın ve tekrar rulo şeklinde hamuru yuvarlayıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hazırlanmış olan haşhaşlı poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından fırına gönderin ve her tarafı kızarıp nar gibi olana dek pişirin. 180-190 derecelik fırın ısısı poğaçaları pişirmek için yeterli ısı olabilir. Pişmiş olan haşhaşlı poğaçaları fırından alın ve damak zevkinize göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 05:15:19
Haşhaşlı Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Haşhaşlı Hamur İşleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Hamur İşleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir. Haşhaş bitkisinin sadece belli yerlerde yetiştirilmesine izin verilir. Bunun nedeni ise bu b...
Haşhaş Böregi
Haşhaş Böregi
Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir börek çeşididir. Haşhaş hem lezzet açısından oldukça güzel ve lezzetli iken diğer bir özelli...
Mavi Haşhaş
Mavi Haşhaş
Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 40'ın üzerinde yabani haşhaş türü vardır. Ege denizinin Kuzey Doğusu özellikle Denizli, Afyon, Küta...
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şekilde izin verilen yerlerde yetişir. Çünkü bazı haşhaş türlerinden uyuşturucu yapılmaktadır. Ha...
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla üretilip tüketilmektedir. Haşhaş birçok börek çöreği süslediği gibi gerek ezmesi gerekse ekm...
Haşhaş Ekimi
Haşhaş Ekimi
Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu önemini birçok ilacın hammaddesi olan afyona borçludur. Dallarının ucunda morumsu ve eflatun r...
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi maddeler vardır. Dünyada Hindistan ve Batı Asya'da, ül...
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışacak ve yine kahvaltıda yiyebileceğiniz bir poğaça. İçine konulan haşhaşa şeker karıştırıldığı için ...
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının tam anlamıyla nerede başladığı bilinmemektedir. Ama birtakım bilim insanları aracılığıyla haşh...
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bilinmektedir. Aslında haşhaş ezmesi Afyon yöresine ait olan bir kültür bitkisidir. Bileşiminde buluna...
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilinen haşhaş, ülkemizde de pek çok yerde yetiştirilmektedir. Gelincikler familyasına ait olan ha...
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizde Doğu Akdeniz'de çok eski yıllardan itibaren tarımı yapılmaktadır. Tek yıllık çiçek açan haş...

 

Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Ekimi
Siyah Haşhaş Ezmesi
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş
Kuru Haşhaş
Haşhaş Yağı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı Pasta
Haşhaş Çeşitleri
Şerbetli Haşhaş Tatlısı
Haşhaşlı Çörek Kalori
Beyaz Haşhaş
Haşhaş Bitkisi
Yufkadan Haşhaşlı Börek
Haşhaşlı Rulo Çörek
Haşhaşlı Börek
Mavi Haşhaş Tatlısı
Haşhaş Yaprağı
Haşhaşlı Tahinli Çörek
Yaş Haşhaş
Haşhaşlı Ekmek
Popüler İçerik
Haşhaş
Haşhaş
Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bi...
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu’da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiricil...
Haşhaş Yağı
Haşhaş Yağı
Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitki...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. ...
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli ...
Haşhaş Çeşitleri
Haşhaş Çeşitleri
Haşhaş  çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Şiresi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024