Haşhaşlı tahinli yufka böreği nasıl yapılır?

Tahin ve haşhaşın lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu nefis yufka böreği, hem pratik hem de besleyici bir tatlı alternatifi sunuyor. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, az malzemeyle hazırlanabilen ama lezzetinden ödün vermeyen bir seçenek.

20 Kasım 2025

Haşhaşlı Tahinli Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, derin bir kasede tahin, haşhaş ve toz şekeri karıştırarak harç hazırlayın.
  • Yufkaları tezgaha serip, üzerlerine hazırladığınız harçtan eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın ve uçlarını kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ruloları aralıklı yerleştirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılık servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok ince yayarsanız, börek daha çıtır olur.
  • Harç kıvamını ayarlamak için süt ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kontrollü pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;