Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye: çay yanında misafirlere servis edilebilen, misafirlerin çocukların ve ev halkının severek yiyeceği görünümü ve tadı çok güzel bir kurabiyedir. Hazırlamasının çok kolay emek sarf edilmeyen bir kurabiyedir. Haşhaşlı ıslak kurabiyenin tam anlamıyla aromasına ve kıvamına ulaşması için, sunum yapılmadan bir gün önceden hazırlayarak dinlendirmeniz, daha güzel sonuç almanızı sağlar. Fındıkları parça, parça serpiştirme yapabilirsiniz ya da bir bütün olarak her bir kurabiyeye birer tane olacak şekilde dizebilirsiniz, bu sizin seçiminiz. Yalnızca dikkat etmeniz gereken fındıkların dökülmemesi için kurabiye hamuruna tam olarak yapıştıklarından emin olmanızdır. Şimdi haşhaşlı ıslak kurabiyenin tarifine geçelim.

Haşhaşlı Islak Kurabiye İçin Malzemeleri
  • 1 Çay bardağı Şeker.
  • Yarım paket margarin.
  • 1 Adet Yumurta.
  • 3-4 Yemek Kaşığı Kakao.
  • 1 Paket Vanilya.
  • 1 Paket Kabartma Tozu.
  • Aldığı kadar un.
Şerbeti için
  • 2 Çay Bardağı şeker.
  • 2 Çay Bardağı su.
  • 1-2 damla limon suyu. (İsteğe bağlı)
Süsleme için
  • Sarı haşhaş.
  • Fındık.
Haşhaşlı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şerbetinin hazırlanması için tencereye şeker su ve limon suyunu ekleyerek kaynatalım. (Limon suyunda çok dikkatli olmamız gerekli fazla katılırsa kurabiyede ekşi limon tadı gelir.) Su kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıp, ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakalım.

Hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurtayı kırarak çırpıcı yardımı ile çırpalım. Üzerine margarin ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Daha sonra kakaoyu, vanilyasını ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sıra unu eklemeye geldi, unu az az ekleyerek yumuşak kıvamında hamur elde edelim. El ile hamuru bir güzel yoğuralım, üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirmek için bir kenara bırakalım. Fırın tepsisini yağlı kâğıt sererek hazırlayalım, hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım. Hamurun bir tarafını haşhaşa batırıp haşhaş kısmı üstüne gelecek şekilde tepsiye dizelim. Fındık parçalarıyla kurabiyeleri süsleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp sıcak haldeyken soğumuş şerbete atalım, 10-15 saniye bekleterek servis tabağına alalım. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Islak Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?