Haşhaşlı Revani Tarifi (Elif Atalar Usulü)
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı haşhaş
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Kek hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşana kadar karıştırın.
- Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak haşhaşı ekleyip spatula ile yedirin.
- Yağlanmış tepsiye (genellikle 30x40 cm boyutunda) hamuru dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Not: Haşhaşlı revaniyi dilerseniz ceviz veya fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması revaninin kıvamı için önemlidir.
|