Haşhaşlı revani elif atalar nasıl yapılır?

Geleneksel revani tatlısına farklı bir dokunuş getiren haşhaşlı versiyonu, Elif Atalar'ın önerdiği pratik tarifle sofralarınızı şenlendiriyor. İrmiğin hafif dokusu ve haşhaşın aromasıyla zenginleşen bu tatlı, şerbet dengesiyle tam kıvamında bir lezzet sunuyor.

20 Kasım 2025

Haşhaşlı Revani Tarifi (Elif Atalar Usulü)


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı haşhaş

Şerbeti İçin:


  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Kek hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşana kadar karıştırın.
  • Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Son olarak haşhaşı ekleyip spatula ile yedirin.
  • Yağlanmış tepsiye (genellikle 30x40 cm boyutunda) hamuru dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
  • Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Not: Haşhaşlı revaniyi dilerseniz ceviz veya fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması revaninin kıvamı için önemlidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;