Yufkadan Haşhaşlı Börek

Yufkadan haşhaşlı börek, Yufkadan haşhaşlı börek farklı lezzetler denemeyi seven bayanlar için ideal bir lezzettir. Hem evinizde kolayca yapabileceğiniz hem de sıra dışı bir lezzet sunumunda bulunabileceğiniz bu börek çeşidi aileniz ve sevdikleriniz tarafından tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Hazır yufkadan yapılan bu börek bayanların hayatını kolaylaştıran bir börektir.
Hazır yufka ile yapılan börekler hem zahmetsiz hem de aynı lezzeti taşımaktadır. Özellikle çalışan bayanlar için sıkça börek çeşidi yapmak gereklidir. Evde bulunabilecek en ideal atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan haşhaşlı börek sağlık açısından da önemli bir yere sahiptir. Ancak kalorisi yüksek bir yiyecek olduğu için 1 porsiyondan fazla tüketmemek gereklidir. Fazla tüketilmesi kişide kilo alımlarına neden olmaktadır. Yufkadan haşhaşlı börek hem lezzeti hem de alışılmamış iç malzemesi ile dikkat çekmektedir. Genellikle börek içerisinde patates, peynir ve kıyma tercih edildiği için haşhaşla yapılan börek kişilerde değişik bir tada neden olmaktadır. Sizde sıra dışı bir börek çeşidi ile sevdiklerinize sunum yapmak istiyorsanız işte yufkadan haşhaşlı börek tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Yufkadan haşhaşlı börek için gerekli olan malzemeler

  • 1 paket hazır yufka

İç harcı için gerekli olan malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı toz şeker

Yufkadan haşhaşlı börek nasıl yapılır?


Yufkaları öncelikle paketinden çıkarın ve tezgâh üstüne tek tek dizin.
Derin bir kâse içerisine sıvı yağı koyun ve haşhaşı ilave edin. Sonrasında toz şekeri de ilave edin ve özleşene kadar karışımı karıştırın. Artık yufkadan haşhaşlı böreğin harcı hazır. Şimdi yufkalardan bir tanesini alarak tezgâh üzerine açın. Sigara böreği yapacak gibi yufkayı kesin. Parçalar halinde kesilen yufkaların içine hazırlanan harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve yufkayı katlayın. Yufkalar ve iç malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayarak böreğe kare baklava görüntüsü verin. Malzemeler bitip börekler tamamen hazırlanınca fırın tepsisini alın ve dibini çok az bir şekilde yağlayın. Bir fırça yardımı ile fırın tepsisinin dibine yağı iyice yayın ki börekler pişerken dibine yapışmasın. Fırın tepsisi yağlanınca hazırlanan börekleri tek tek tepsiye dizin ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra böreğin pişip pişmediğini kontrol edin. Böreğin piştiğini gözlemlediğinizde tepsiyi fırından çıkarın. Yufkadan haşhaşlı börek artık servise hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:47:34
Yufkadan Haşhaşlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkadan Haşhaşlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufkadan Haşhaşlı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024