Hamuru yoğuracağınız kabın içine yaş mayayı ve biraz ılık suyu koyun. Bunları güzelce eritin. Maya eriyip kabarınca tuzu ve şekeri ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Ilık suyu da aynı şekilde ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra streç ile üzerini kapatın. Hamuru otuz dakika dinlendirin. Hamurunuz dinlenirken başka bir kaba dövülmüş cevizi haşhaşı ve zeytinyağını koyup karıştırın. Hamur dinlendikten sonra hamuru on eş parçalaya bölün. Böldüğünüz on adet bezeyi lahmacun büyüklüğünde merdane ile açın. Açtığınız hamurların arasına haşhaşlı karışımı sürün ve üst üste koyun. Bu yuvarlak hamurlar üst üste iken kare şeklinde kesin.
Daha sonra iki parmak kalınlığında mantı keser gibi uzun şerit halinde kesin. Kestiğiniz bu şeritlerin bir ucunu sağdan bir ucunu soldan döndürün. Bu şekil burma bilek gibi olacaktır. Daha sonra tepsiye yerleştirin. Tüm şeritler için bunu uygulayın. Bu işlemden sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve çöreği fırına sürün. Piştikten sonra üzerini bezle örtün ve dinlenmesini bekleyin.
Meşhur çörek hazır.
Afiyet olsun.