Tahinli Haşhaşlı Çörek

Tahinli haşhaşlı çörek, Adından da anlaşıldığı gibi hem tahin hem de haşhaş kullanılan bir çörek çeşididir. Özellikle çay saatlerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Oldukça faydalıdır. Sağlıklı ve besleyici bir besin olan tahinli haşhaşlı çörek besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücuda birçok fayda sağlamaktadır.
Çeşitli içeceklerle sunumu yapılan tahinli haşhaşlı çörek misafir alımlarında yapılabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde sıra dışı ve ayrıcalıklı bir tadı sevdiklerinize sunum yapmak istiyorsanız işte tahinli haşhaşlı çörek tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Mutlaka denemelisiniz.

Tahinli haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tahinli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?


Öncelikle hamur yapımına başlayalım. Yumurtayı kırın ve sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Yumurtanın sarısı çörek yapımı tamamlandıktan sonra üzerine sürüleceği için bir köşeye ayırın. Derin bir kâse içine sütü, yumurta akını, sıvı yağı koyarak iyice çırpın. Şeker ve mayayı da ilave ederek maya eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Maya eridikten sonra unu azar azar ilave etmeye başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaşınca un eklemeyi durdurun ve iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamur yoğrulunca hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 20 dakika hamurun mayalanması için bekleyin. Hamur mayalanırken sizde tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcını hazırlayın. Bir kaP içerisine çekilmiş haşhaşı, tahini ve şekeri koyarak karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ekledikten sonra karıştırın. Artık tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcı hazır. Bu arada hamur mayalanmış ise hamuru yanınıza alarak 10 eşit parçaya bölün. Parçalara bölünmüş hamuru oklavayla açarak yufka haline getirin. Açılan yufka içerisine bir miktar iç harcı serpiştirerek yufkanın her yerine yayın. Hamurun içi harç ile sıvandıktan sonra hamuru rulo haline getirin. Bu işlemi hamur ve iç harç bitene kadar tekrarlayın. Bıçak ile 5-6 cm uzunluğunda keserek fırın tepsisi içerisine tek tek hazırlanan çörekleri dizin. Çörekleri tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini az bir miktar yağlayın ki çörekler pişerken tepsiye yapışmasın. Çörekler tepsiye dizildikten sonra üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve artık tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 30 dakika pişirdikten sonra tahinli haşhaşlı böreği fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:20:59
Tahinli Haşhaşlı Çörek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tahinli Haşhaşlı Çörek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tahinli Haşhaşlı Çörek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024