Mavi Haşhaş Tatlısı

Mavi haşhaş tatlısı, çok yaygın olarak yapılan bir tatlıdır. Gerek ağızda dağılması ile gerek lezzeti ile insanların çok sevdiği bu tatlının yapılışı da oldukça hızlı ve pratiktir. Fakat mavi haşhaş tatlısı içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliği oldukça fazladır. Bu nedenle bazı insanlar bu tatlıyı yapmak yerine farklı tatlılara yönelebilir.
Fakat bu tatlının lezzeti diğer birçok tatlıya göre oldukça farklıdır. Sizlerde bu tatlıyı yaparak akşam çaylarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Mavi haşhaş tatlısı yapılışında en çok dikkat edilmesi gereken durum tabi ki tatlının şekeridir. Çünkü kişiler bu tatlıyı yaptıktan sonra şeker miktarını ayarlayamadıkları için çok büyük lezzet kayıpları yaşamaktadır. Eğer bu tatlının şekeri fazla olursa, daha yediğiniz ilk dilimde tatlı bayacaktır. Özellikle yapacağınız tatlıyı yaşlı insanlar tüketecek ise kesinlikle şeker miktarını düşük seviyede tutmanız gerekecektir. Şimdi malzemeleri hazırlayalım ve bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz.

Mavi Haşhaş Tatlısı Malzemeleri

  • Üç adet yumurta,
  • İki çay bardağı un,
  • Bir su bardağı sıvı yağ,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı kadar süt,
  • Bir su bardağı kadar irmik,
  • Bir paket kabartma tozu,
  • Bir paket vanilya,
  • Yarım su bardağı kadar haşhaş

Şerbet malzemeleri

  • Bir su bardağı şeker,
  • Bir buçuk su bardağı su,
  • Bir paket krem şanti,
  • Bir su bardağı süt

Mavi Haşhaş Tatlısı Nasıl Yapılır?


Tüm bu malzemeler hazırlandıktan sonra bir kap içerisine şekeri ve yumurtaları kırarak bol bol karıştıralım.
En baştan mikserinizi kullanırsanız hem pratik olacaktır hem de işlemleriniz daha hızlı bir şekilde yürüyecektir. Daha sonra ise sıvı yağı ve sütü ekleyerek beklemeden karıştırın. Bol bol karıştırarak bu malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Bir diğer aşamamızda ise unu ve irmiği yavaş yavaş ekleyin. Topaklanmaması için azar azar eklemeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra haşhaşı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Bu durumda artık hamur kıvamını almış olacaktır. Artık kek hamuru yapılışının sonuna geldik. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek tekrar bol bol karıştırın. Şimdi diğer işleme geçin.

Kek hamurunu tepsiye dökmeden önce tepsinin dibini istediğiniz yağ ile yağlayarak kekin yapılışı sonrasında tepsiye yapışarak boşa gitmesini önleyin. Tepsinin dibi tamamen yağlandıktan sonra kek hamurunu tepsiye dökün. Bu sırada fırının 180 dereceye ısınmasını sağlayın fırının ısınmasını sağlayın ve keki fırına atın. Fırına attığınız keki iyice pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra soğumasını sağlamalısınız. Yani şekerin kek soğukken dökülmesi gerekir.

Son olarak Sıcak olan şerbeti soğumuş olan kek içerisine dökelim. Şekerini bir süre çektikten sonra ise krem şantiyi bir kap içerisinde hazırlayın ve mavi haşhaş tatlısı üzerine sürün. Bu şekilde haşhaş tatlısını dolapta dinlenmesi için en az 2 saat bekletin.

Afiyet olsun.

19.01.2024 22:31:59
Mavi Haşhaş Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mavi Haşhaş Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mavi Haşhaş Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024