Bu tarifte ilk önce tereyağı ile şeker tereyağı el ısınız ile eriyene kadar derin bir kabın içinde karıştırılır. Daha sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından elek yardımı ile kakaoyu, unu ve kabartma tozunu kaba ekleyin. Bu üç malzemeyi elememizin nedeni hamurun daha havalı olması içindir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde alın ve hamuru yassı şekilde yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin. Fırın tepsisine ister yağlı kâğıt koyun isterseniz fırın tepsisini yağlayın.
Ancak yağlı kâğıt koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Yassı şekil verdiğiniz hamurları haşhaşa batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeleri çok yan yana koymayın. Yanlara doğru yayılabilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Her fırında aynı sürede pişmektedir. Bu yüzden tedirgin olunmasına gerek yoktur. Kurabiyeler pişerken bir kâsede süt ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Bu işlemi kavanoza koyarak yaparsanız eğer sizin için daha kolay olur. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen şerbete bulayın. Hepsini aynı andan atmayın. Çünkü kurabiyelerin dağılma riski vardır. Bu işlemleri tüm kurabiyelere uygulayın ve servis tabağına alın. Tatlı ile arası çok iyi olmayanların seveceği bir tatlı çeşididir.
Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye tarifimiz servise hazır.
Afiyet olsun.