Haşhaşlı tuzlu kurabiye için öncelikle derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini koyun. Elinizle margarini ezin. Daha sonra sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra yoğurt, sirke ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bittikten sonra tuz ve haşhaşı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bütün malzemeleri güzelce karıştıktan sonra ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamuru hazırladıktan sonra düz bir zemin üzerinde ya da tezgâhın üzerinde hamuru açın. Açtığınız hamurun kalınlığı ortalama yarım cm kalınlığında olmasına dikkat edin. Hamuru açtıktan sonra kurabiye kalıbını kullanarak kesin.
Kestiğiniz parçaları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Açtığınız hamura aynı işlemi uyguladıktan küçük bir kabın içerisine bir adet yumurtanın sarısını kırın. Daha sonra yumurta sarısının üzerine bir yemek kaşığından az zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra bir fırça yardımıyla haşhaşlı tuzlu kurabiyelerin üzerine sürün. Bütün kurabiyelerin üzerine sürdükten sonra tepsiyi daha önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın bir süre soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.