Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı revani tarifi, Revani hemen hemen her ev hanımının en az bir kez olsun yaptığı bir tariftir. Revani de küçük değişiklikler yaparak farklı bir sunum ve lezzet yakalamak mümkündür. Örneğin, portakallı revani tarifi, cevizli revani tarifi ve bugün sizin için hazırladığımız haşhaşlı revani tarifi. Püf noktaları takip ederek sizde haşhaşlı revani tarifini başarılı bir şekilde yapabilirsiniz.
Öncelikle şunu belirterek başlayalım. Kek yapabilen birisi haşhaşlı revani tarifini de kolaylıkla yapabilir. Haşhaşlı revani tarifinde de mantık kek ile aynıdır. Size birkaç püf noktası verelim ki sizde haşhaşlı revani tarifinde ve benzeri tariflerde başarılı olun. Öncelikle kullanılan malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvı malzemeler önce katı malzemeler sonra katılmalıdır. Bir diğer nokta ise kekin sıcak şerbetinin soğuk olması gerekir. Bu birkaç ayrıntıdan sonra haşhaşlı revani tarifinin yapılışına geçebiliriz.

Haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 Su bardağı haşhaş,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 Su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 Su bardağı irmik,
  • 3 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 2 adet vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,

Üzeri için

  • 1 Su bardağı süt,
  • 1 paket kremşanti,
  • 1 paket sade pasta kreması.

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • Yarım limon suyu.
Haşhaşlı revani tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kekin harcını hazırlayarak başlayalım.
Uygun derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve içerisine şekeri ekleyin. Şeker ve yumurta köpüre kadar çırpın. Süt, şeker, sıvıyağ, irmik, haşhaş ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ekleyin. Topak kalmayacak şekilde bir kıvam elde edin. Kekin pişmesi için büyük dikdörtgen bir borcama ihtiyacımız var. Borcamı güzelce yağlayın ve kekin harcını boşaltıp düzeltin. Haşhaşlı revani tarifinin pişmesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırın yeterli olacaktır. Kekinizi ortalayın ve fırına verin. Ara ara dışarıdan bakarak kontrollü bir şekilde pişirin. Bıçak ya da kürdan yardımıyla içinin piştiğinden emin olduğunuz tatlıyı fırından alın ve soğumasını bekleyin. Bu esnada şurubu hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyun. Pişmeye yakın içerisine limon suyu sıkın ve ocaktan alın. En üst katta kullanın krema için, Geniş bir kâse içerisine soğuk süt, pasta kreması ve kremşantiyi ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Şurubu her tarafına eşit dağılacak şekilde dökün. Şurubu çekene kadar bekleyin. Hazırladığınız kremayı haşhaşlı revani tarifinin üzerine sürün. Kare dilimler halinde kesin. Haşhaşlı revani tarifi servise hazırdır. Soğuk servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 07:53:09
Haşhaşlı Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani"
beyendim ama bizde onun malzemeleri yok
Yağmur . 07.05.2021 18:55:58

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024