- Ceviz, fındık, Antep fıstığı, haşhaş arzuya göre hangisini isterseniz evinizde ne varsa onunla süsleyebilirsiniz.
Haşhaşlı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak derin bir kaba yumurta ve şekeri koyup, köpürene kadar mikserle çırpalım. Daha sonra sırayla tüm malzemelerimizi ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
Kek hamuru kıvamına geldiğinde yağlanmış olan borcama kek hamurunu koyalım. Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Pişirme süresi değişebilir. Arada kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
Kek pişerken şerbetini yapalım.
Şerbeti için küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyup ocağa alalım, 10 dakika kaynadıktan sonra ılınması için kenara alalım. İçine vanilyayı ekleyip iyice çırpalım. Muhallebi malzemelerinden nişasta, un ve şekeri tencereye koyalım. Ocağa alalım ve karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Top top olmaması için dikkat edin, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Birkaç dakika kadar daha piştimi altını kapatın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın. Eğer topaklanma olduysa mikserle çırpın. Arzuya göre muhallebinin içine de piştikten sonra 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpabilirsiniz.
Diğer yanda kekte şerbette ılık olduğunda şerbeti her yere gelecek şekilde keke dökelim. Daha sonra üzerine muhallebiyi yayın ve istediğiniz bir malzemeyle süsleyin üzerini. (Ben ceviz kullanmayı tercih ediyorum)
Afiyet olsun.