Haşhaşlı Mercimekli Börek

Haşhaşlı Mercimekli Börek, bilinen börekler arasında çok hoş bir tadı ve yeme keyfi olan bir börek türüdür. Haşhaş ile yapılan bütün tarifler inanılmaz bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır bu ister börek ister poğaça hiç fark etmez önemli olan haşhaş olmasıdır. Haşhaşlı mercimekli börekte yapılacak en iyi börekler arasında ilk sıralardadır.
Haşhaşlı mercimekli börek öyle ki ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yapılan bu haşhaşlı börek misafir ve arkadaşlarınız arasında ikram edildiği zaman mutlaka sizden bu haşhaşlı mercimekli börek tarifini isteyenler olacaktır. Şimdi sizlere bu çıtır çıtır haşhaşlı mercimekli börek malzemeleri ve yapılışından bahsedelim.

Haşhaşlı Mercimekli Börek Malzemeleri

  • 5 Adet hazır yufka
  • 1 Adet büyük boy kuru soğan
  • 3 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı haşhaş
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber

Haşhaşlı Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?


Haşhaşlı mercimekli börek için öncelikler hazırlanan mercimekler bir tencere içerisinde iyice haşlanır ve haşlanan mercimeklerin suyu süzülerek bir kenara alınır. Daha sonra haşhaşlı mercimekli börek için alınan büyük boy kuru soğan küp, küp doğrayarak teflon tava içerisine alın ve üzerine sıvı yağı, tuz, ince kıyılmış maydanozları, kırmızı toz biber, biber salçası ve karabiberi de üzerine ilave ederek kavurmaya başlayın.
Bir müddet kısık ateş üzerinde kavurun ve daha sonra tava içerisine önceden haşlanarak hazırlanan mercimekleri de ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin ve kavrularak hazırlanan haşhaşlı mercimekli börek iç harç malzemelerini soğuması için bir kenara alın. Daha sonraki işlem ise hazırlanan haşhaşın üzerine biraz sıvı yağı ve su ilave edin ve incelmesi için ezerek karıştırın. Daha sonra haşhaşlı mercimekli börek için alınan hazır yufkalar düz bir zemin üzerine serin ve yufkaları üçgen şeklinde 7-8 parçaya ayırın ve hazırlanan üçgen yufkalardan bir tanesini alarak düz zemin üzerinde üzerine hazırlana haşhaşı eşit şekilde sürün ve bunun üzerine bir parça daha yufka serin ve bu yufkanın üzerine de hazırlanan mercimekli iç harçtan yine eşit şekilde konularak. Daha sonra hazırlanan yufkaları rulo şeklinde sarın ve her sardığınız haşhaşlı mercimekli börek rulosunu fırın tepsisi içerisine dizin. Ayrıca fırın tepsisi içerisine hazırlanan börekleri dizmeden önce tepsi altını mutlaka sıvı yağı ile yağlayın ki börek alt kısımları tepsiye yapışmasın. Hazırlanan bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin ve fırın içerisine dizilen böreklerin üzerine son olarak haşhaş karışımdan sürün ve daha önceden 180 derecede ısıtılan fırın içerisine haşhaşlı mercimekli börekleri yerleştirin 30 dakika kadar pişirin ve haşhaşlı mercimekli börek servise hazırdır. Sıcak servis yapılması önerilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:41:43
Haşhaşlı Mercimekli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Mercimekli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Mercimekli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024