Haşhaşlı Kek

Haşhaşlı Kek, kadınların altın günlerinde vazgeçemediğiniz harika lezzetler arasında olmazsa olmaz bir tarif. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan haşhaş bütün tatlı ve tuzlu bütün yiyeceklerin içine yakıştığı için tercih edilmeye başlandı. Aslında eskilerden günümüze geliyor ama şu son yıllarda da iyice arttı. Özellikle çocuklar bu çıtırlığı çok seviyor.
Sürekli yapılan sade keklerden artık yapılmıyor onların yerini haşhaşlı, meyveli ve çikolatalı kekler aldı çok da güzel oldu farklı lezzetler değişik tatlar özel günlere ve davetlere yakışıyor. Üzerine hazırlanmış ve sürülmüş olan krem şanti ile kek dahada hafif hale geliyor şerbeti ile tatlanan kek daha da hoş ve lezzetli oluyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hemen verelim tarifi;

Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar şeker
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir iki damla limon suyu

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerine Sürmek için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı kadar süt
Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşhaşlı kekin şerbetini yapın ve soğutun.
Şerbeti yapmak için önce orta boy bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Daha sonra içine suyu ve şekeri koyup karıştırın. Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar kaynatın ve kıvam aldıktan sonra kapatmaya yakın içine belirttiğimiz gibi bir iki damla kadar limon damlatın. İki dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Başka bir taraftan haşhaşlı keki yapmak için derin bir kap alın ve içine sırasıyla kuru malzemeleri koyup karıştırın. Bunlar un, kabarma tozu, irmik, haşhaş ve vanilyayı koyup karıştırın. Başka bir karıştırma kabını alın ve içine yumurtaları kırın ve üzerine şekeri koyup beraber iyice mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra içine yağını da koyup biraz daha karıştırın ve diğer tarafta hazırladığınız kuru malzeme karışımını da içine ilave edip karıştırın. Ama karıştırırken tahta kaşık kullanmayı tercih edin çünkü kabarmış olan yumurta ve şekeri çırpma telleri söndürüyor. Tahta kaşıkla yavaş yavaş dairesel hareketlerle karıştırın. Yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 35-45 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp biraz bekleyin ve önceden yapıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yayın. Haşhaşlı kekin üzerine şerbeti döktükten sonra yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekleyin şerbetini iyice çekmesi için. Fırında kek pişerken sizde ayrı bir taraftan kremasını yapmaya başlayalım. Orta boy bir tencere alıp içine sütü boşaltıp üzerine şekeri, nişastayı ve unu ekleyip iyice çırpın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Kısık ateşte yavaş yavaş ama sürekli olarak karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırmak çok önemlidir çünkü topaklanmasını önler. Kıvam alıncaya kadar pişirin ve kaynadıktan sonra soğuması için bekletin. Diğer taraftan krema soğurken krem şantiyi hazırlamak için kaynamış ve buzdolabında soğumuş süt ile krem şantiyi iyice mikserle çırpın ve soğuyan kremanın üzerine koyun ve mikser yardımıyla iyice karıştırın. Bu arada şerbeti iyice çekmiş olan haşhaşlı kekin üzerine dökün ve güzelce yayın. Dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık olarak 1-2 saat kadar bekledikten sonra servis etmek için tabağınıza koyabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 23:03:35
Haşhaşlı Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Kek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Kek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetl...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024