Haşhaşlı İrmikli Revani

Haşhaşlı İrmikli Revani, tadı bir harika. Severek yenebilecek bir tatlıdır. İçerisine giren haşhaş ve irmik tatlıya asıl lezzeti verenlerdir. Aşırı tatlı olup insanı yerken baymaz. Ben yerken o müthiş tadına bayılıyorum. Hatta ilk bu haşhaşlı irmikli revani tatlısını komşum yapmıştı ve bana da ikram etti yedim o kadar güzel geldi ki damak tadıma hemen tarifini istedim.
Sizin de sevebileceğiniz bir tatlı olacağına inanıyorum. Misafirlerinize, yaptığınız ikramların yanına bir çeşit olarak da haşhaşlı irmikli revani tatlısını ekleyebilirsiniz. Yapımı da basit ve pratiktir. Sizi fazla uğraştırmadan yapması kolay bu tarif ile enfes bir tatlı ortaya çıkaracaksınız. Yiyenlerde sizden tarifini isterse hiç şaşırmayın. Gelin şimdi bu tarifi bir deneyin ve sevdiğiniz tatlılar listesinin ilk başına bu tarifi ekleyin. Hadi bakalım tatlımızı yapmaya başlayalım.

Haşhaşlı İrmikli Revani İçin Gereken Malzemeleri

  • 3 tane yumurta,
  • 1 su bardağı haşhaş,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı mısır özü yağı,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 tane kabartma tozu,
  • 2 tane vanilya.

Revaninin Şerbeti için

  • 3 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Haşhaşlı İrmikli Revani Nasıl Yapılır?


Bir kabın içerisinde yumurtalar ile toz şekeri güzelce köpük, köpük olana kadar çırpın.
Sonra haşhaş, süt, irmik, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip hepsini bir güzel karıştırın. Daha sonra bir tane büyük dikdörtgen borcamı güzelce yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün ve yayın. Önceden 150 derecede ısıtmış olduğunuz fırına borcamı verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdanla bakarak anlayabilirsiniz. Kürdanı batırıp çıkarın hamur kürdana bulaşmış ise biraz daha pişirin. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda kürdan tertemiz ise kek olmuştur. Pişen revani keki soğumaya bırakın. Şerbeti için bir tencereye toz şekeri ve suyu koyun ve 10 dakika kadar kaynatın sonra da içine limon suyunu ilave edin ve biraz daha kaynatın. Daha sonra hazır olan şerbeti ocaktan alın 2-3 dakika bekletin ilk sıcağı gidince soğumuş olan kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti iyice emmesini bekleyin. Şerbeti çeken ve soğuyan haşhaşlı irmikli revani tatlısını dondurma ya da kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. İsterseniz kekin şerbeti konduktan sonra üzerine 1 paket krem şantiyi sütle hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:14:34
Haşhaşlı İrmikli Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı İrmikli Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı İrmikli Revani"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024