Haşhaşlı irmikli helva yapımına başlamak için, öncelikle tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alırız. Sonrasında içerisine un ve irmik ilave edilerek normal ateşte iyice kavrulur. İrmik ve unun rengi altın sarısı olduğunda kavurma işlemi gerçekleşmiş olur. Kavurma işlemi gerçekleşen irmik ve un karışımı ocaktan alınarak bir kenarda dinlenmeye alınır. Bu arada sürekli olarak karıştırılmalıdır ki irmikler ve un yanmasın. Diğer taraftan bir tava içerisine süt konularak ocak üzerinde ısınması beklenir. Sütün kaynamaması sadece ısınması gerekmektedir. Daha sonra kenarda beklettiğimiz irmik üzerine haşhaş ve toz şeker ilave edilerek tekrar karıştırılarak tekrar ocağın üzerine alınır ve üzerine ısıtılmış sütte ilave edilerek sütü karışım çekene kadar karıştırmaya devam ederiz.
Haşhaşlı irmikli helvası, içerisine eklenen sütü tamamen çektikten sonra birkaç kez daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Yapanların arzu ve isteğine göre şekillendirilip, süslenerek servise hazır hale gelir. Görsel şekli için dilerseniz silikon muffin kaplarını kullanabilirsiniz. Hem tane tane hem de lokmalık
haşhaşlı irmik helvalarını elde edebilirsiniz hem de görüntü şıklığı ile yaptığınız tatlının sunumunu güzelleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.