Haşhaşlı Ekmek

Haşhaşlı Ekmek, benim çok sevdiğim ekmek çeşitlerinin başında geliyor. Özellikle hafta sonu misafirlerinize mutlaka yapıp soframızda bulundurmalısınız. Çok seveceksiniz iddia ediyorum. Bu tarif çocukların da dikkatini çekecektir. Sağlıklı ve lezzetli ekmekler çay ile muhteşem birer ikili. Sadece kahvaltıda değil günün her saatinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Bu haşhaşlı ekmek tarifini yapıp eğer fazla olursa buzluğa atın ve habersiz gelen misafirlerinize veya başka canınız istediği bir gün çıkarıp biraz bekledikten sonra yine aynı şekilde taze ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş şekilde tekrar yiyebilirsiniz. Neyse sizleri daha fazla bekletmeden bu güzel haşhaşlı ekmek tarifini verelim. Hepinize şimdiden afiyet olsun. Hemen not alıp yapmayı unutmayın.

Haşhaşlı Ekmek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 7 su bardağı kadar un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker
  • Yaklaşık olarak 3,5 su bardağı kadar su
  • 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Bir su bardağı kadar ezilmiş haşhaş
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • Biraz dövülmüş ceviz
  • 1 adet yumurta (Üzeri için)

Haşhaşlı Ekmek nasıl yapılır?


Öncelikle haşhaşlı ekmek için ilk önce mayayı biraz açmak gerek. Küçük bir kabın içine şekeri mayayı ve ılık suyu koyup yavaş yavaş parmak uçlarınızla mayayı açın. Bu şekilde yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar bekleyin. Bu işlem mayalanması içindir. Başka bir derin yoğurma kabı alın ve içine unu koyup üzerine tuzu da serpip biraz karıştırın.
Açtığınız mayayı da içine katarak ılık su ile iyice yoğurun, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve mayalanması için biraz bekleyin. Hamur iyice mayalanıp kabardıktan sonra 4 eşit parçaya ayırın ve bir merdane veya elinizde biraz genişleterek açın. Zaten çok yumuşak bir hamur olduğu için hemen açılabilir merdaneye gerek kalmayabilir. Hamuru biraz genişlettikten sonra içine biraz sıvı yağ ve ezilmiş haşhaşı sürün. Hamurların diğer parçalarını da aynı şekilde elinizle genişletip üzerine sıvı yağ ve ezilmiş haşhaşı sürün ve üst este koyun ve yerleştirin. Veya tek parça halinde de açıp üzerine bu sostan sürüp 4 eşit parçaya bölebilirsiniz ve yine üst üste koyup yerleştirebilirsiniz. Sonra yine elinizle büyütün ve yaklaşık olarak 4 santimlik şeritler halinde kesin ve kendi etrafında bükün. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin ve bu şekilde yine üzerin nemli bir bez kapatıp mayalanması için bekletin. 10-15 dakika kadar yeterli olacaktır ondan sonra istediğiniz boyutlarda dilimleyin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri ve alt tarafı kızarana kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkarıp biraz havalandırın ardından servis tabağına alın ve sevdiklerinizle birlikte yiyebilirsiniz. Haşhaşlı ekmeklerimiz hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 20:11:00
Haşhaşlı Ekmek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Ekmek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Ekmek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024