İlk olarak büyük ve geniş bir karıştırma kabının içine yumurtayı sıvı yağı ve süt birlikte ekleyin. Daha sonra maya ve şeker ardından da tuzu karıştırma kabının içine ekleyerek hepsini bir güzel karıştıralım. Bu karıştırma kabına unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek hepsini birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz
haşhaşlı çörek hamurunuzdan büyükçe bir parça hamur topu yaparak üzerini temiz bir bez ile örterek oda sıcaklığında hamurunuzu yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakın. Hamur mayalanırken haşhaşlı çöreğin içini hazırlayın bir kabın içine yağı ve haşhaşı dökelim iyice karıştırıp bir kenarda bekletin.
Şimdi mayalanmış olan hamurumuzu haşhaşlı çörek tarifini yapmak için hamuru bir kez daha iyice yoğuralım.
Haşhaşlı çörek hamurunu iki büyük parçaya ayırın daha sonra parçaları tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde açın. Açtığınız haşhaşlı çörek tarifi yufkasının üzerine Haşhaş ve sıvı yağlı karışımdan bir güzel her tarafına gelecek şekilde iyice sürün sürdükten sonra bir kenardan sararak rulo haline getirmeye başlayın. Rulo haline gelmiş olan haşhaşlı çöreği sonra üçer parmak kalınlıklar ile üçer parmak kalınlıktaki aralardan keserek parçalara ayırın haşhaşlı çörek hamurunu rulo şeklinde yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Misafirlerinizle afiyetle yiyin.