Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma, bu yazımızda sizlere haşhaşlı açma nasıl yapılır olur tarif edeceğiz. Kahvaltıların aranan yiyeceği, herkes tarafından sevilen haşhaşlı açmaev hanımların günlerinin vazgeçilmez hamur işidir. Açmanın susamlı, tahinli, haşhaşlı, peynirli gibi pek çok çeşidi yapılabilir. Biz bu yazımızda sizlere benim de favorim olan haşhaşlı açmanın tarifini verip, bazı püf noktalarına değineceğiz.
Bu muhteşem hamur işi için şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Açma Malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 g dövülmüş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır?


İçi derin geniş bir kaba 6 su bardağı un koyulur. Kabın içine bir paket yaş maya ve de 2 kaşık şeker ilave edilir. Daha sonra tuz daha eklenerek biraz yoğurulur. Daha sonra bir su bardağı süt ve bir su bardağı ılık su eklenip biraz daha yoğrulur. En son sıvı yağ da eklenerek hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar yoğrulur. Sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanmanız haşhaşlı açmanızı daha hafif yapacaktır. Yani zeytinyağı kullanmanızda fayda var. Hamurumuz kıvama gelene kadar yoğrulduktan sonra yarım saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamuru elimizi biraz yağladıktan sonra ceviz büyüklüğü kadar bezeler alınır.
Bu hamur bezeleri ortası delik olacak şekilde tatlı tabağı büyüklüğünde ya da normal bir simitten biraz küçük şekilde açılır. Üzerine ise yağda inceltilen haşhaşımız sürülür. Daha sonda yaptığımız haşhaşlı açma hamurumuz rulo şeklinde sarılır ve de oluşturduğumuz bu şerit kendi etrafında biraz çevrilir. Bu haşhaşlı açma hamurumuz iki ucundan birleştirilip dışarda gördüğümüz açma şekline benzetilir. Daha sonra bu şekilde hazırladığımız haşhaşlı açma hamurlarımız üzerine yağlı kâğıt serilen bir fırın tepsisine dizilir. Haşhaşlı açmalarımızın üzerine yumurta sarısı sürülür. Daha sonra haşhaşlı açmalarımızın göze de hitap etmesi bakımından üzerine biraz susam ya da çörek otu serpilir. Daha önce ısıtılmış olan fırınımızı koyulur. Fırınımızın derecesi 200 dereceye ayarlanır ve on beş yirmi dakika kadar pişirilir. Haşhaşlı açmalarımızın çabuk pişmesi ihtimaline karşı arada bir kontrol edilir. Fırından yeni çıkmış sıcacık yumuşak haşhaşlı açmalarımız yenilmeye hazırdır. Bu yumuşak haşhaşlı açmalar için şimdiden afiyet olsun.
21.01.2024 06:53:42
Haşhaşlı Açma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Açma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Açma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetl...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024