Cevizli Haşhaşlı Çörek

Cevizli haşhaşlı çörek, Cevizli haşhaşlı çörek özellikle çay yanlarında müthiş eşlik eden bir lezzettir. Hem sağlıklı hem de oldukça sevilen cevizli haşhaşlı çörek tüketimi ülkemizde oldukça fazladır. Besin değeri yüksektir. Üstelik doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Kolay ve pratik bir şekilde ani gelen misafirlerinize bile cevizli haşhaşlı çörek yapabilirsiniz.
Çay yanlarında ikram edilmenin yanı sıra acıktığınızda yemek öğünü olarak da tercih edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ve akşam hafif bir öğün geçirmek istediğinizde cevizli haşhaşlı çörek tercihi yapabilirsiniz. Hemen hemen her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bu çörek hazırlanıp buzlukta uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Böylelikle ani gelen konuklar olduğunda telaşa kapılmadan buzluktan cevizli haşhaşlı çöreği çıkararak mikrodalgada ısıtıp iki dakikada ilk günkü tazeliğine ve lezzetine geri döndürebilirsiniz. Sizde cevizli haşhaşlı çöreği kendi mutfağınızda kendi emeğinizle yapmak istiyorsanız işte cevizli haşhaşlı çörek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Cevizli haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Ezilmiş haşhaş
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Un kıvamını ayarlayabilecek kadar su

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?


Derin bir kâse içerisine mayayı koyun ve ılık suyu maya üzerine ilave edin.
Şekeri de ekledikten sonra maya eriyene kadar karıştırın. Sonra hamur kabını elinize alın ve unu hamur kabı içerisine koyun. Un içerisine tuzu ilave ederek biraz karıştırın. Un içerisine tuz tamamen karıştırılınca derin kâse içerisindeki suyu yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan da elinizle hamuru yoğurun. Su yeterli gelmezse biraz daha ekleyebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonra hamurun üzerini kapatarak hamurun mayalanması için 15-20 dakika bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişletin. Üzerine çok az bir miktar zeytinyağı gezdirin ve hamuru bir oklava yardımı ile açın. Açılan hamur üzerine haşhaşı ve dövülmüş cevizden bir miktar serpiştirin. Kalın bir yufka halindeki üzerine haşhaş ve ceviz serpiştirilmiş yufkayı dolayın. Dolanan yufkayı 5-6 cm şeritler halinde kesin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Rulo halindeki şeritleri gül şekline benzeyecek şekil verin. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini çok az bir miktar zeytinyağı ile yağlayın ki çörekler pişerken dibine yapışmasın. Yağlanan fırın tepsisi üzerine çörekleri tek tek dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak yumurta sürüldükten sonra çörekler üzerine susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Cevizli haşhaşlı çörekler dizildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat pişirin. Süre dolunca çörekleri fırından çıkarın. Cevizli haşhaşlı çöreği sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:13:48
Cevizli Haşhaşlı Çörek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli Haşhaşlı Çörek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli Haşhaşlı Çörek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaş Ezmesinin Faydaları

Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir....
Devamını Oku

Haşhaş Böregi

Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetl...
Devamını Oku

Mavi Haşhaş

Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 4...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi

Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şeki...
Devamını Oku

Haşhaş Nasıl Kavrulur

Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla...
Devamını Oku

Haşhaş Ekimi

Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu ö...
Devamını Oku

Siyah Haşhaş Ezmesi

Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kode...
Devamını Oku

Haşhaşlı Mayalı Poğaça

Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışac...
Devamını Oku

Haşhaş Nerede Yetişir

Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının t...
Devamını Oku

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bili...
Devamını Oku

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilin...
Devamını Oku

Haşhaş Çiçeği

Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizd...
Devamını Oku

Haşhaş

Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bir ...
Devamını Oku

Kuru Haşhaş

Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu'da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği...
Devamını Oku

Haşhaş Yağı

Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitkisinin t...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. Şerbetl...
Devamını Oku

Haşhaşlı Pasta

Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli bir uyu...
Devamını Oku

Haşhaş Çeşitleri

Haşhaş çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilinmektedir...
Devamını Oku

Şerbetli Haşhaş Tatlısı

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplan...
Devamını Oku

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori, Çörekler yüksek kalori içerdiğinden, kilosu fazla olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca çörek yapımı için kullanılan yağ ve yumurta öl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024