{ "title": "Tahinli Haşhaşlı Çörek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/tahinli-hashasli-corek.jpg", "date": "19.01.2024 10:20:59", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tahinli haşhaşlı çörek, Adından da anlaşıldığı gibi hem tahin hem de haşhaş kullanılan bir çörek çeşididir. Özellikle çay saatlerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Oldukça faydalıdır. Sağlıklı ve besleyici bir besin olan tahinli haşhaşlı çörek besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücuda birçok fayda sağlamaktadır. Çeşitli içeceklerle sunumu yapılan tahinli haşhaşlı çörek misafir alımlarında yapılabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde sıra dışı ve ayrıcalıklı bir tadı sevdiklerinize sunum yapmak istiyorsanız işte tahinli haşhaşlı çörek tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Mutlaka denemelisiniz.

Tahinli haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler
İçi için
Tahinli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Öncelikle hamur yapımına başlayalım. Yumurtayı kırın ve sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Yumurtanın sarısı çörek yapımı tamamlandıktan sonra üzerine sürüleceği için bir köşeye ayırın. Derin bir kâse içine sütü, yumurta akını, sıvı yağı koyarak iyice çırpın. Şeker ve mayayı da ilave ederek maya eriyene kadar çırpmaya devam edin. Maya eridikten sonra unu azar azar ilave etmeye başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaşınca un eklemeyi durdurun ve iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamur yoğrulunca hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 20 dakika hamurun mayalanması için bekleyin. Hamur mayalanırken sizde tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcını hazırlayın. Bir kaP içerisine çekilmiş haşhaşı, tahini ve şekeri koyarak karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ekledikten sonra karıştırın. Artık tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcı hazır. Bu arada hamur mayalanmış ise hamuru yanınıza alarak 10 eşit parçaya bölün. Parçalara bölünmüş hamuru oklavayla açarak yufka haline getirin. Açılan yufka içerisine bir miktar iç harcı serpiştirerek yufkanın her yerine yayın. Hamurun içi harç ile sıvandıktan sonra hamuru rulo haline getirin. Bu işlemi hamur ve iç harç bitene kadar tekrarlayın. Bıçak ile 5-6 cm uzunluğunda keserek fırın tepsisi içerisine tek tek hazırlanan çörekleri dizin. Çörekleri tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini az bir miktar yağlayın ki çörekler pişerken tepsiye yapışmasın. Çörekler tepsiye dizildikten sonra üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve artık tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 30 dakika pişirdikten sonra tahinli haşhaşlı böreği fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }