{ "title": "Mavi Haşhaş Tatlısı", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/mavi-hashas-tatlis.jpg", "date": "19.01.2024 22:31:59", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Mavi haşhaş tatlısı, çok yaygın olarak yapılan bir tatlıdır. Gerek ağızda dağılması ile gerek lezzeti ile insanların çok sevdiği bu tatlının yapılışı da oldukça hızlı ve pratiktir. Fakat mavi haşhaş tatlısı içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliği oldukça fazladır. Bu nedenle bazı insanlar bu tatlıyı yapmak yerine farklı tatlılara yönelebilir. Fakat bu tatlının lezzeti diğer birçok tatlıya göre oldukça farklıdır. Sizlerde bu tatlıyı yaparak akşam çaylarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Mavi haşhaş tatlısı yapılışında en çok dikkat edilmesi gereken durum tabi ki tatlının şekeridir. Çünkü kişiler bu tatlıyı yaptıktan sonra şeker miktarını ayarlayamadıkları için çok büyük lezzet kayıpları yaşamaktadır. Eğer bu tatlının şekeri fazla olursa, daha yediğiniz ilk dilimde tatlı bayacaktır. Özellikle yapacağınız tatlıyı yaşlı insanlar tüketecek ise kesinlikle şeker miktarını düşük seviyede tutmanız gerekecektir. Şimdi malzemeleri hazırlayalım ve bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz.

Mavi Haşhaş Tatlısı Malzemeleri
Şerbet malzemeleri
Mavi Haşhaş Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tüm bu malzemeler hazırlandıktan sonra bir kap içerisine şekeri ve yumurtaları kırarak bol bol karıştıralım. En baştan mikserinizi kullanırsanız hem pratik olacaktır hem de işlemleriniz daha hızlı bir şekilde yürüyecektir. Daha sonra ise sıvı yağı ve sütü ekleyerek beklemeden karıştırın. Bol bol karıştırarak bu malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Bir diğer aşamamızda ise unu ve irmiği yavaş yavaş ekleyin. Topaklanmaması için azar azar eklemeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra haşhaşı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Bu durumda artık hamur kıvamını almış olacaktır. Artık kek hamuru yapılışının sonuna geldik. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek tekrar bol bol karıştırın. Şimdi diğer işleme geçin.

Kek hamurunu tepsiye dökmeden önce tepsinin dibini istediğiniz yağ ile yağlayarak kekin yapılışı sonrasında tepsiye yapışarak boşa gitmesini önleyin. Tepsinin dibi tamamen yağlandıktan sonra kek hamurunu tepsiye dökün. Bu sırada fırının 180 dereceye ısınmasını sağlayın fırının ısınmasını sağlayın ve keki fırına atın. Fırına attığınız keki iyice pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra soğumasını sağlamalısınız. Yani şekerin kek soğukken dökülmesi gerekir.

Son olarak Sıcak olan şerbeti soğumuş olan kek içerisine dökelim. Şekerini bir süre çektikten sonra ise krem şantiyi bir kap içerisinde hazırlayın ve mavi haşhaş tatlısı üzerine sürün. Bu şekilde haşhaş tatlısını dolapta dinlenmesi için en az 2 saat bekletin.

Afiyet olsun.

" } ] }