{ "title": "Haşhaşlı Yufka Böreği", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-yufka-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 04:01:27", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Yufka Böreği, son derece lezzetli ve yapımı kolay bir börektir. Özellikle hazırlanıp pişirilmeden buzlukta saklanabileceği için hazırlıksız gelen misafirlere sunulabilecek pratik bir börektir. Çocukların beslenmesine, özel günlerde ve çay saatlerinde güvenle sunabileceğiniz, hafta sonu kahvaltılarında tüketebileceğiniz güzel bir börektir. Haşhaşlı yufka böreğini okula giden çocukların beslenme saatleri için yanlarına da güvenle verebilirsiniz.

Haşhaşlı Yufka Böreği Malzemeleri
Haşhaşlı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşhaşlar bir havan içerisinde yağını bırakana kadar dövülür fakat tamamen ezilmeden bırakılır. Bir kâse içinde yumurta, süt ve sıvı yağ iyice karıştırılır ve bir sos elde edilir. Temiz bir tezgâh üzerine yufkalardan biri yayılır ve dört üçgen parçaya bölünür. Parçalardan her birine önce hazırlanan sütlü sos sürülür ve her tarafına yayılması sağlanır, ardından karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ekleyip karıştırdığınız dövülmüş mavi haşhaştan bir kaşık alarak yufkanın geniş kenarına şerit halinde dökülür ve yufka çok sıkı olmayacak şekilde sarılır. Üzerine bıçakla birkaç tane gelişigüzel kesik açılır kesikler çok büyük olmamalıdır. Sonra yufka burgu yapar gibi çevrilir ve daha sonra içe doğru bükülerek gül şekli verilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürülür ve sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi beş dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak yufkaları hazırladıktan sonra üzerine yumurta sürmeden derin dondurucuya kaldırabilir ve gerektiği zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }