{ "title": "Haşhaşlı Yaş Pasta", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-yas-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 09:07:41", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Yaş Pasta, haşhaş sevenlerin severek yiyeceği ve özel günlerde veya akşam yemeklerinden sonra ailece tüketebileceği kolay ve lezzetli bir pastadır. Haşhaşlı yaş pasta evde de kolaylıkla yapılabilecek bir tatlıdır. Özel günlerde bayram yemeklerinde veya kabul günlerinde sofrada göz dolduran aynı zamanda çok beğeni alan bir pasta türüdür. Sürekli aynı sunumları yapan ve değişiklik isteyen hanımların severek yapabileceği ve sunabileceği bu pastanın malzemeleri de kolaylıkla bulunabilecek ekonomik malzemelerdir. Pastanızı dilediğiniz şekilde yapabilir süsleyebilir ve beğenileri kabul edebilirsiniz.

Haşhaşlı Yaş Pasta Malzemeleri
Muhallebisi için
Haşhaşlı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle pastanın taban malzemesini yapmak için üç yumurta derin bir kaba alınır ve içine 1 su bardağı şeker eklenerek yaklaşık dört dakika yüksek devirde çırpılır. Karışımın içine yağ, irmik, haşhaş eklenir ve tekrar karıştırılır. Karşıma daha sonra un elenerek ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır ve yaklaşık 180 dereceye ısıtılmış fırında kırk dakika kadar pişirilir. Pandispanyanın pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Pandispanya pişerken bir tencerede iki bardak su ve iki bardak şeker kaynatılarak şerbet elde edilir. Şerbete isteğe bağlı olarak iki damla limon suyu eklenebilir.

Ayrıca bir kenarda iki su bardağı süt, iki yemek kaşığı buğday nişastası, iki yemek kaşığı şeker bir tencerede kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir ve kaynadıktan sonra mikser ile yaklaşık altı dakika çırpılarak soğutulur. Bir paket kerem şanti içine katılır ve soğutulur ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Pandispanya piştikten sonra ılınması beklenir ve soğuk şerbet ile her tarafı ıslatılır. Buzdolabında soğutulan muhallebi ile kekin her tarafı kaplanır ve üzeri mavi haşhaş ile süslenir. İsteğe bağlı olarak kuru yemiş veya pasta süsleme malzemeleri ile süslenebilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra tüketilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }