{ "title": "Haşhaşlı Tahinli Çörek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-tahinli-corek.jpg", "date": "21.01.2024 16:34:46", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Haşhaşlı tahinli çörek, Özel bir tarif olan haşhaşlı tahinli çörek el becerisi ve kıvam gerektiren bir lezzettir. Yapım aşaması karışık gibi görülmesine rağmen takip edildiğinde aslında o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Hamurunu kendiniz hazırlayacağız ve açacağınız haşhaşlı tahinli çörek sizi börekler arasında gözde yapacaktır. Haşhaşlı tahinli çörek çay saatlerinde, özel günlerinizde, pikniklerde ve kahvaltıda dilediğiniz her yerde çayla birlikte sunulabilir bir tariftir. Sizin için bu lezzeti biraz daha pratik hale getirmeye çalıştık. Haşhaşlı tahinli çörek yapım aşaması şu şekildedir,

Haşhaşlı tahinli çörek için gerekli malzemeler
İç harcı için
Haşhaşlı tahinli çörek nasıl yapılır?

Böreğin hazırlayabilirsiniz için öncelikle hamuru hazırlayıp mayalanması için bekletmek gerekir. Hamuru yoğurabilmek için uygun geniş bir kabın içerisine ılık suyu ve mayayı ekleyin. Eliniz ile mayayı erittikten sonra kalan malzemeleri un hariç ilave edin ve karıştırın. Unu ilave edin ve hamuru güzelce yoğurun. Üzerini kapatarak ılık bir ortamda bekletin. İç harç için yukarıda belirtilen malzemelerin hepsini karıştırın. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tezgâha un serpin ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine bol miktarda haşhaşlı tahinli içten sürün ve üst üstte dizin. En üste gelecek bezeye bir şey sürmeyin. Yağın ve karışımın etkisiyle bebeler yumuşayacaktır. Elinizle yavaşça bastırarak bezeleri büyütün. Ortadan ikiye yarım ay olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin. Aynı yöne doğru bakacak şekilde üst üstte getirin. Bir parmak kalınlığında uzun şeritler elde edecek şekilde kesin. Kendi etrafında bularak yağlanmış tepsiye dizin. Hepsine aynı işlemi uygulayın ve son olarak üzerine yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Altının ve üzerinin güzelce kızarması gerekir. Yakınınızda varsa taş odun ocaklarında da pişirebilirsiniz. Tercihe göre sıcak, ılık ve soğuk servis edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.
" } ] }