{ "title": "Haşhaşlı Revani", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/Hashasli-Revani-74.jpg", "date": "19.01.2024 07:53:09", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Haşhaşlı revani tarifi, Revani hemen hemen her ev hanımının en az bir kez olsun yaptığı bir tariftir. Revani de küçük değişiklikler yaparak farklı bir sunum ve lezzet yakalamak mümkündür. Örneğin, portakallı revani tarifi, cevizli revani tarifi ve bugün sizin için hazırladığımız haşhaşlı revani tarifi. Püf noktaları takip ederek sizde haşhaşlı revani tarifini başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle şunu belirterek başlayalım. Kek yapabilen birisi haşhaşlı revani tarifini de kolaylıkla yapabilir. Haşhaşlı revani tarifinde de mantık kek ile aynıdır. Size birkaç püf noktası verelim ki sizde haşhaşlı revani tarifinde ve benzeri tariflerde başarılı olun. Öncelikle kullanılan malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvı malzemeler önce katı malzemeler sonra katılmalıdır. Bir diğer nokta ise kekin sıcak şerbetinin soğuk olması gerekir. Bu birkaç ayrıntıdan sonra haşhaşlı revani tarifinin yapılışına geçebiliriz.

Haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Şerbeti için
Haşhaşlı revani tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kekin harcını hazırlayarak başlayalım. Uygun derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve içerisine şekeri ekleyin. Şeker ve yumurta köpüre kadar çırpın. Süt, şeker, sıvıyağ, irmik, haşhaş ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ekleyin. Topak kalmayacak şekilde bir kıvam elde edin. Kekin pişmesi için büyük dikdörtgen bir borcama ihtiyacımız var. Borcamı güzelce yağlayın ve kekin harcını boşaltıp düzeltin. Haşhaşlı revani tarifinin pişmesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırın yeterli olacaktır. Kekinizi ortalayın ve fırına verin. Ara ara dışarıdan bakarak kontrollü bir şekilde pişirin. Bıçak ya da kürdan yardımıyla içinin piştiğinden emin olduğunuz tatlıyı fırından alın ve soğumasını bekleyin. Bu esnada şurubu hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyun. Pişmeye yakın içerisine limon suyu sıkın ve ocaktan alın. En üst katta kullanın krema için, Geniş bir kâse içerisine soğuk süt, pasta kreması ve kremşantiyi ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Şurubu her tarafına eşit dağılacak şekilde dökün. Şurubu çekene kadar bekleyin. Hazırladığınız kremayı haşhaşlı revani tarifinin üzerine sürün. Kare dilimler halinde kesin. Haşhaşlı revani tarifi servise hazırdır. Soğuk servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }