{ "title": "Haşhaşlı Mayalı Poğaça", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/Hashasli-Mayali-Pogaca-66.jpg", "date": "19.01.2024 00:58:29", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışacak ve yine kahvaltıda yiyebileceğiniz bir poğaça. İçine konulan haşhaşa şeker karıştırıldığı için tatlıdır. Şimdi gelelim tarifimize;

Haşhaşlı mayalı poğaça için Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Haşhaşlı Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık süt ve ılık suyu derin bir kaba alın mayayı eritin içinde diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Son olarak unu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun üstünü kapatıp bir saat kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.

Bir kâsede sıvı yağı, haşhaş ezmesini ve şekeri iyice karıştırıp sürülebilir kıvama getirin. Açtığınız hamurun içine sürün diğer bezelere de aynı büyüklükte açıp üst üste koyun aralarına karışımdan sürün. Daha sonra elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar büyük açın rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin yağlı kâğıt yerleştirilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp sürün ve fırına verin önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }