{ "title": "Haşhaşlı Mayalı Çörek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-mayali-corek.jpg", "date": "19.01.2024 08:45:07", "author": "EMRE DOĞANCI", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Mayalı Çörek, bu yazıda sizlere eşsiz lezzeti olan haşhaşlı mayalı çörek tarifini anlatacağım. Yazılan malzemeleri tam ölçeğinde yapmak çöreği çok daha lezzetli yapacaktır.

Haşhaşlı Mayalı Çörek Malzemeleri
İç Harcı
Haşhaşlı Mayalı Çörek nasıl yapılır?

Yazılan malzemeler toparlandıktan sonra genişçe bir kabın içerisine yumurta, süt ve sıvı yağını ekliyoruz. Daha sonra hapsini, homojen oluncaya kadar güzelce karıştırıyoruz ve bu karışıma unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. İyice yoğurduk ve hamurumuzu büyük hamur topu şekilde büyük bir kabın içine koyuyoruz üstünü kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Aynı zamanda haşhaş ile sıvı yağını karıştırıp başka kabın içinde bekletiyoruz. Daha sonra mayalanmış olan hamurumuzu alıyoruz ve bir kere daha yoğuruyoruz ve hamurumuzu ikiye bölüyoruz. İkiye böldüğümüz hamurları tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde iyice açıyoruz. Sonraki adımda açtığımız hamurların üzerine daha önce hazırladığımız haşhaş ve sıvı yağı karışımını sürüyoruz. Sürdükten sonra hamurları rulo haline getirip 4 eşit parça halinde kesiyoruz. Fırınımızı 190 dereceye ayarlıyoruz ve çöreklerimizi üzerleri kızarana pişiriyoruz afiyet olsun.
" } ] }