{ "title": "Haşhaşlı Limonlu Kek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/Hashasli-Limonlu-Kek-75.jpg", "date": "21.01.2024 13:27:00", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Haşhaşlı limonlu kek, Haşhaşlı limonlu kek oldukça lezzetli bir kektir. Çay eşliğinde herkes tarafından sevilmektedir. Haşhaşlı limonlu kek ve diğer kek çeşitleri o kadar benimsenmiştir ki bazı insanların öğleden sonra çay keyiflerinde veya akşam çaylarında olmazsa olmaz bir hale gelmiştir. Büyük küçük herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Özellikle ani misafir geldiğinde ikramsız göndermek istemiyorsanız pratik ve kolay bir şekilde yarım saat içerisinde çay pişene kadar hazırlayabilir ve misafirinize sunumda bulunabilirsiniz. Doyurucu ve besleyicidir. Fakat fazla tüketmek kişide fazla kiloya neden olabilmektedir. Haşhaşlı limonlu kek birçok insanın görünüşünden dolayı ilgisini çeken ağızda dağılan, lezzeti ve muhteşem kokusu ile insanları etkisi altına alan bir kek çeşididir. Sizde kek çeşitleri arasında farklılık arayışı içerisinde iseniz haşhaşlı limonlu kek tercih etmeniz en ideal kek çeşidi olacaktır. Haşhaşlı limonlu kek nasıl yapılır bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ederiz.

Haşhaşlı limonlu kek için gerekli olan malzemeler
Haşhaşlı limonlu kek nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kab içerisine yumurtaları kırın ve içerisine toz şekeri ilave edin. İyice çırpın. Karışım tamamen köpürüp beyaz bir renk alana kadar çırpmanız gerekli. Sonrasında karışım köpürünce tereyağını ekleyin ve biraz daha çırpın. Karışım çırpıldıktan sonra sütü ilave edin ve biraz daha karıştırın. Sonrasında vanilyayı ekleyin. Bu arada limonu bol su ile yıkayıp kabuğunu rendeleyin. 2 limonun kabuğunu rendeleyin. Böylece kek içerisinde muhteşem bir limon kokusu elde edebilirsiniz. Rendelenen limon kabuklarını da karışım içerisine ilave edin ve haşhaş tohumlarını karışım içerisine ekleyin. Son olarak unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Artık kek kalıbını yanınıza alın ve kekin pişim aşamasında yapışmasını engellemek için dibini biraz yağlayın. Elinizle yağı iyice kek kalıbına yayın. Sonra kek karışımını kalıp içerisine dökerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin ve keki fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdanla kontrol edin. Pişmemiş ise 5-6 dakika daha pişirin. Artık kekin piştiğinden emin olduğunuzda keki fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Haşhaşlı limonlu kek artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }