{ "title": "Haşhaşlı Kurabiye", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 17:00:03", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Kurabiye, Mis kokulu kurabiyelere kim hayır diyebilir ki. Bazen özel davetlerde servis tabaklarını süsleyen, bazen de beş çayında ufak bir atıştırmalık olan kurabiyeler, oldukça pratik yapılması açısından oldukça sık tercih edilir. Sizlerle paylaştığım bu nefis lezzete sahip olan haşhaşlı kurabiyenin özelliği ağızda dağılması ve tereyağlı hamurunun içinde çıtır çıtır haşhaş lezzeti. Farklı görünüşü ile de dikkat çeken haşhaşlı kurabiye tarifini hazırlamaya başlayalım. Oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve şık görünümlü kurabiye tarifine başta çocuklarınız olmak üzere tadan herkes hayran kalacak. Şimdiden kolay gelsin hanımlar.

Haşhaşlı kurabiye malzemeleri
Haşhaşlı Kurabiye Üzeri için
Haşhaşlı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra vanilya, haşhaş ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurma kabının içerisine unu da ilave edip elinize yapışmayacak ve kolay şekil alabilecek bir kıvamda hamur yoğurun. Daha sonra yoğurduğumuz kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayıp hafif yassılaştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerine bir çatalla bastırarak şekil verin. Bütün kurabiye hamuru için aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğurken bu arada 100 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan haşhaşlı kurabiyelerinizin bir tarafını çikolataya batırdıktan sonra Hindistan cevizine bulayıp bir tepsinin üzerine alın ve çikolataların donması için kurabiyeleri yaklaşık yarım saat kadar beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }