{ "title": "Haşhaşlı Kremalı Kek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-kremali-kek.jpg", "date": "19.01.2024 13:20:50", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Haşhaşlı kremalı kek: haşhaş bir bitki türüdür. İki bölümü vardır. Yenilen ve yenilemeyen bölüm. Yenilemeyen bölüm yenildiğinde sağlığa zarar verir. Haşhaşın sakinleştirici özelliği vardır. Eskiden insanlar haşhaşı ilaç tedavisinde kullanırdı. Doktorlar ağrı kesici niyetine haşhaş tohumunu kullanmışlardır. Haşhaş tüketildiğinde keyif verir ve sakinleştirir. Şu an günümüzde ağrı kesici yapılmaktadır. Birden fazla ilacın ana maddesi olarak kullanılır. Beyin fonksiyonunu düzenlemeye çok yardımcı olur. Cilt hastalıklarına iyi gelir. Vücudun alması gereken enerjiyi depolar. Kalp krizi riskini azaltır. Tansiyonu dengeler. Uyku problemi çeken inanların uyku düzenine yardımcı olur. Meme kanser riskini azaltır. Böbrek taşının oluşmamasına yardımcı olur. Saç sağlığında da önemli bir yeri vardır ve kepek oluşumunu önler.

Haşhaşlı kremalı kek malzemeleri
Şurubu için
Kreması için
Haşhaşlı kremalı kek tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıra sıra tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şurubu hazırlıyoruz. Şeker ve suyu iyice eritiyoruz, soğuk bir şekilde. Pişen kekin üzerini çatalla her yerini deliyoruz ve eşit şekilde şurubu döküyoruz. Krema için bir tencereye krem şanti ve vaniin hariç tüm malzemeleri ekliyoruz ve pişiriyoruz. Kıvam alan kremanın içine şanti ve vanilini ekliyoruz. Kekin üzerine iyice dağıtıyoruz. Fındıkla süsleyip servis ediyoruz.
" } ] }