{ "title": "Haşhaşlı Kek Tatlısı", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/Hashasli-Kek-Tatlisi-65.jpg", "date": "20.01.2024 00:15:28", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı Kek Tatlısı, Mavi haşhaşın irmikle buluştuğu ve revani tadı veren enfes bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlıyı çok seven ancak hamur işlerinden uzak durmaları gerekenler için çok hafif ve yoğun şeker tadında olağan üstü bir tatlı türüdür.

Haşhaşlı Kek Tatlısı Malzemeleri
Üzeri için
Şerbeti için
Haşhaşlı Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı kek Tatlısı için, öncelikle genişçe bir çırpma kasesine, yumurtaları ve toz şekeri döküp iyice çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı, irmiği ve haşhaşı ve unu ekleyip tekrar mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kabartma tozu ve şekerli vanilyayı ekleyip, yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. İçinin hamur kalmaması lazım. Bunun için ara ara kürdanla delerek pişip pişmediğini kontrol edin. Daha sonra pişen keki soğuması için tezgâhın üzerine alıyoruz.

Şerbetini Hazırlamak İçin: Geniş bir tencereye suyu ve şekeri dökerek ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. Daha sonra kaynayan şerbetin kıvama geldiğini anlamak için parmağınızın üzerine damlatarak kıvama gelip gelmediğini kontrol edin. Daha sonra içine birkaç damla limon sıkıp karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Kekin de şerbetinde ılık olması gerekir. Ilık olduktan sonra her tarafına eşit şekilde gelecek biçimde şerbeti yayın. Daha sonra şerbet çekene kadar krem şantisini hazırlayın.

Kreması İçin: süt ile krem şantiyi bir kaba alarak mikser ile iyice kar beyazı olana kadar çırpın. Daha sonra haşhaşlı revaninin üzerine şerbeti çektikten ve dinlendikten sonra sürün. Krem şantiyi sürmeden önce dolapta bir saat dinlendirmeniz daha iyi olacaktır. Krem şantiyi sürdükten sonra istediğiniz süslemeler ile süsleyerek dilimlere ayırın ve sunumunu yapacağınız şık servis tabaklarına alıp servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }