{ "title": "Haşhaşlı Katmer", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-katmer.jpg", "date": "21.01.2024 07:37:43", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Katmer: Katmer ülkemizin her yerinde bilinen ve sevilerek tüketilen bir tür hamur işlerinden biridir. Katmer bayanların gün toplantılarında bir araya geldikleri zamanlarda veya aile bireylerinin bir araya geldiklerinde yapılır. Her yörede bir hamur işi çeşidi yapılır mesela Gaziantep yöresinde hamuru incecik açıp içerisine toz şeker, kaymak ve Şam fıstığı koyup fırında pişirilirken. Afyon yöresinde hamur incecik açılıp üzerine haşhaş sürülür ve saç üzerinde pişirilir. Afyonun haşhaşlı katmeri çok lezzetli olduğu için bir yiyen bir daha yemek ister. Haşhaşlı katmere asıl lezzeti veren adında belli olduğu gibi içine sürülen ezilmiş haşhaştır. Eskilerde haşhaşı özel haşhaş taşında ezerlerdi, şimdi ise fabrikalarda ezilip her marketin rafına girmiş durumdadır. Haşhaş ezmesini marketlerde alıp kolaylıkla katmeri yapabiliyoruz. Şimdi size muhteşem bir haşhaşlı katmer tarifi vereceğim. Afyon iline has olan bu haşhaşlı katmerin lezzetine doyamayacaksınız hele bir de yanında bir bardak çay değmen keyfine.