{ "title": "Haşhaşlı Ispanaklı Kek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/Hashasli-Ispanakli-Kek-38.jpg", "date": "21.01.2024 14:35:44", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı ıspanaklı kek, Şerbetli bir kek çeşididir. Yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz tatlı lezzeti ile kek lezzetini bir arada bulabileceğiniz haşhaşlı ıspanaklı kek çoğu insan tarafından sevilmektedir. Her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bir lezzete sahiptir. Üstelik görünümü ile de birçok kişinin iştahını kabartmaktadır. Servis tabaklarında daha çok yer verilmesi gereken haşhaşlı ıspanaklı kek hafif bir tatlı çeşidi gibidir. Yapımı oldukça kolaydır. İstediğiniz anda hazırlayıp televizyon başında zevkle tüketebilir, ailenize ve sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz. Özellikle kadın günlerinde denenmesi gereken bir kek çeşididir. Emin olun tarifi mutlaka sizden istenecek olan haşhaşlı ıspanaklı kek hem lezzeti hem de görünümü ile birçok kişiyi etkisi altına alacaktır. Takdir edilmenize ve konuklarınız tarafından tam not alabileceğiniz bu lezzet bol içerikle yapılan bir kek çeşididir. Sizde bol malzemeli kek çeşitlerini daha çok benimsiyor ve seviyorsanız işte haşhaşlı ıspanaklı kek tarifi. Tüm marifetli bayanlara bu eşsiz lezzeti tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Haşhaşlı ıspanaklı kek için gerekli olan malzemeler
Şerbeti için
Haşhaşlı ıspanaklı kek nasıl yapılır?

Öncelikle haşhaşlı ıspanaklı kekin şerbetini yapmaya başlayalım. Derin ve küçük bir tencere içerisine suyu koyun ve içerisine şekeri ilave edin. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar ocağın altı tam ışıkta olsun. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın ve 10 dakika kapağı açık bir şekilde şerbeti kaynatın. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet soğurken bir de haşhaşlı ıspanaklı kekin hamur yapılışına geçelim. Hamur yapımına geçmeden önce taze ıspanakları bol su ile yıkayın ve katı meyve sıkacağı veya karıştırıcı ile püre haline getirin. Bir süzgeçten süzerek ıspanak suyunu alın. Derin bir kab içerisine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. Beyazlaşana kadar iyice çırpın. Karışım köpürünce içerisine haşhaşı, ıspanak suyunu veya püresini, sütü ve irmiği ilave edin ve karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra bu kez sıvı yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek karıştırın. Hamur topak topak olmaması için iyice karıştırın. Kare bir borcamı alarak dibini çok az bir şekilde yağlayın. Artık hazırlanan hamuru borcam üzerine dökebilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına borcamı sürün ve pişirin. Haşhaşlı ıspanaklı kek yaklaşık 25 dakika içerisinde pişecektir. Kekin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişmiş ise fırından çıkarın. Keki soğumaya bırakın. Pişen kek biraz ılık bir hale gelince şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Sonra buzdolabına koyarak soğumasını sağlayın. Haşhaşlı ıspanaklı kek hazır. Artık dilimleyerek ve üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
" } ] }