{ "title": "Haşhaşlı Gözleme", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-gozleme.jpg", "date": "21.01.2024 01:31:46", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Haşhaşlı gözleme: eski dönemlerde yapılan fakat günümüzde pek tercih edilmeyen bir gözleme çeşididir. Oldukça lezzetli ve besin değeri yüksektir. Kahvaltılarda veya hafif bir öğün geçirmek istediğinizde haşhaşlı gözleme tercih edebilirsiniz. Çay ve ayran eşliğinde tercih edebilirsiniz. Hafif bir öğünle geçirmek istediğiniz öğlen veya akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz. Vücuda ağırlık vermez. Doyurucu ve besleyicidir. Ayrıca haşhaşlı gözleme kornişon turşu ile de muhteşem bir uyum sağlamaktadır. Mutlaka denemelisiniz. Haşhaşlı gözleme içeriğinde bulunan haşhaş ile vücuda enerji sağlamaktadır. Yorgunluk ve bitkinliği alır vücuda hareketlilik kazandırır. Eskiden dışarıda ocak başlarında yapılan gözlemeleri artık evinizde kendi mutfağınızda yapıp eski günlerin özlemini giderebilirsiniz. Sizde haşhaşlı gözlemeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız işte tarifi. Tüm marifetli bayanların denemelerini ailelerine ve sevdiklerine gözleme ziyafeti çektirmelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Haşhaşlı gözleme için gerekli malzemeler
Harcı için
Haşhaşlı gözleme nasıl yapılır?

Öncelikle hamur yapacağınız kabı yanınıza alın ve unu kap içerisine koyun. Un içine bir miktar tuz ilave edin ve karıştırın. Yavaş yavaş suyu hamur içerisine ilave edin. Bir taraftan da hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığına varana kadar ara ara su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamı ellere yapışmayacak bir şekilde olmalı ve hamuru sert yoğurmayın. Yoksa hamur açma işleminde zorlanırsınız. Hamur iyice yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir bez sererek biraz hamuru dinlendirin. Hamur dinlenirken sizde gözlemenin iç malzemesini hazırlayın. Çekilmiş haşhaşı derin bir kâse içerisine koyun ve içine sıvı yağı ilave ederek haşhaşı biraz inceltin. Böylelikle daha hafif bir tada sahip olacaktır. İçerisine birazda tuz ilave ederek iyice karıştırıp özleşmesini sağlayın. Artık gözlemenin harcı hazır. Şimdi hamuru ve hamur açma işleminde kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın. Ekmek tahtası üzerine biraz un serpiştirdikten sonra hamurdan alınan elma büyüklüğünde yuvarlak hamuru ekmek tahtası üzerine koyun. Yuvarlak hamurun birazda üzerine un serpiştirin ki hamur açma sırasında oklavaya yapışmasın. Yufkayı iyice açın ve yufka içerisine haşhaşı gezdirin. Yufkayı katmer şeklinde kapatın. Tüm hamur ve iç malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Gözlemeler hazırlandıktan sonra teflon bir tava içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak gözlemeleri tek tek pişirin. Haşhaşlı gözlemeler artık hazır ve pişmiş durumda sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }