{ "title": "Haşhaşlı Cevizli Tatlı", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashasli-cevizli-tatli.jpg", "date": "19.01.2024 06:49:31", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Haşhaşlı cevizli tatlı, Şuruplu tatlılar sevenler için yeni bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. İçeriğinde bulunan ceviz, haşhaş ve irmik birbirini çok da güzel tamamladı. İçeriğine saklanan ceviz tatlıyı bir üst seviyeye çıkarıyor diyebiliriz. Siz tatlı severler için bu güzel tarifi pratik hale getirmeye çalıştık. Sizde evinizde bulunan malzemelerle bu pratik ve bereketli haşhaşlı cevizli tatlıyı yapabilir, misafirlerinize sunabilirsiniz. Şimdi birlikte yapım aşamasına geçelim.

Haşhaşlı cevizli tatlı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Haşhaşlı cevizli tatlı nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız tereyağını kap içerisine alın. Haşhaşı ve ismini koyup güzelce karıştırın. Yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı da ilave edin. Unu yavaş yavaş ilave ederken kabartma tozunu da koyun. Hamuru yoğururken kurabiye kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Kıvam alan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Elinizle yuvarlanıp içini açın. Açtığınız oyuğa ceviz doldurup yuvarlak bir şekil verin. Bu haşhaşlı ceviz tatlısını bolca haşhaşa bulayıp, aralıklar bırakarak yağlı tepsiye dizin. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çatlayana üzeri hafif kızara kadar pişirin. Bu esnada şurubu hazırlanışına geçelim. Tencerenin içerisine şeker su ve limonu koyun tatlı pişene kadar pişirin. Tatlı fırından çıkar çıkmaz hem tatlı hem de şurup sıcak iken üzerine dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin. Üzerine öğütülmüş ceviz serperek soğuk servis edin. Haşhaşlı cevizli tatlı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }