{ "title": "Haşhaş Tatlısı", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashas-tatlisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 05:38:37", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Haşhaş tatlısı, Haşhaş tatlılara, böreklere ve yemeklere çok yakışan bir yiyecektir. Biraz ağır bir yiyecektir ancak ağır olmasına rağmen lezzetli bir yiyecektir. Haşhaşın çeşitli türleri vardır ve yemeğe, böreğe ayrı bir türü, tatlıya ayrı bir tür kullanılır. Haşhaşın tatlısı benim favori lezzetlerim arasındadır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

Haşhaş tatlısı için gerekli olan malzemeler
Haşhaş tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeler
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Haşhaş tatlısı için ilk olarak şerbeti yapacağız. Çünkü bu tatlının şerbeti soğuk pastası sıcak olacak. Şerbet için gerekli olan malzemeleri bir sos tavasına koyuyoruz. Kaynamaya başlayana kadar ara ara karıştırın. Kaynadıktan sonra 1 veya 2 damla limon sıktıntan sonra şerbeti 2 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Şerbeti yaptıktan sonra sosu yapalım. Sos için sütü, unu ve şekeri yine bir sos tavasına koyun. Ocağın altını açmadan önce bu üç malzemeyi iyice çırpın. Un iyice eridikten sonra ocağın altını açın ve kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karıştırmazsanız eğer un tekrar topaklanmaya başlayacaktır. Kaynamaya başladıktan sonra bir veya iki dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın. Kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve biraz soğumasını bekleyin. Biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 3 veya 4 dakika kadar çırpın ve buzdolabına soğuması için bırakın.

Şimdi gelelim pastamızı yapmaya. İlk olarak şekeri ve yumurtayı mikser ile iyice çırpın. Daha sonra sütü ve haşhaşı ilave edin ve bu defa bir kaşık ile karıştırın. Çünkü şeker ve yumurtadan sonra mikser ile çırpmaya devam ederseniz kekimiz kabarmayacaktır. En son olarak unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Kekin harcı hazır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Kek fırından çıktıktan 1 veya 2 dakika sonra şerbeti dökün. Şerbeti döktükten sonra kekin soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra kremayıda kekin üzerine sürün ve 1 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }