{ "title": "Haşhaş Nasıl Kavrulur", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashas-nasil-kavrulur.jpg", "date": "20.01.2024 03:22:35", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla üretilip tüketilmektedir. Haşhaş birçok börek çöreği süslediği gibi gerek ezmesi gerekse ekmeği yapılmaktadır. Haşhaşı çiğ olarak tatlılarda ekmeklerde kullanabileceğimiz gibi kavrulmuş haşhaşlarla da çok nefis kömbeler çörekler börekler yapmaktayız. Haşhaş nasıl kavrulur bilmeyenler için de küçük bir açıklama getireyim haşhaşı kavrulmuş ve ezilmiş bulmak bazen çok kolay olmuyor bu yüzden bazen haşhaşı kavurmak bize düşebiliyor. Eskişehir de bulunduğum bir dönemde çok sevdiğim teyzeler vardı ocaklar yakar haşhaşları saclarda kavurup taş fırınlarda ekmekler yaparlardı. Bizde böyle bir ortam mümkün olmadığı için evimizde ocakta yanmaz tavalarda kavurmak çok zor olmasa gerek. Benim çoğu kez denediğim fakat dikkat gerektiren bir işlemdir.