{ "title": "Haşhaş Kebabı", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/hashas-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 07:53:06", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Haşhaş Kebabı, pek yapılmaz ama bence yapılması gerekmektedir. Çünkü oldukça lezzetli bir tarif olduğunu iddia ediyorum. Şimdi haşhaş kebabı nasıl yapılır bunu tarif etmeye çalışayım.

Haşhaş Kebabı Malzemeleri
Haşhaş Kebabı Nasıl Yapılır?

Alınan et parça olarak alınır ve zırhla çekilir. Böyle yapar iseniz daha lezzetli olacaktır. Eğer böyle yapma imkânınız yoksa, eti kıyma haline de getirebilirsiniz. Yeşil soğan ve bir demet maydanoz ayıklanır ve güzel bir şekilde yıkayın ve ardından ince ince doğrayın. Doğranmış olan sebzelerin üzerine bir adet limon sıkılır ve bir kenara alınır. Ayrı bir kabın içine et alınır üzerine tuz atılır bu şekilde biraz yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde bir parça et alınır ve kebap şişinin içinde geçirilir ve şekil verilir.

Avucunuzla eti şişe iyice yapıştırmaya çalışın. Şişler sıcak olmamali yoksa et şişe yapışmaz. Ayrıca hava sıcak olursa da et kendini bırakacağı için yine şişe yapışmaz bunun için etin soğuk olmasına dikkat edin. Etler tamamen bittikten sonra mangalda kömür yakılır ve kömür alevi dinip köz olunca şişler mangal üzerine konulur. Şişler sık sık çevrilerek pişirilir. Pişmiş olan etler bir kabın içine veya lavaş ekmeklerin arasına çekilir. Doğranmış olan ve limon sıkılan maydanoz ve soğanla servis edilir. Lavaş ile dürüm yapılarak yenilir. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
" } ] }