{ "title": "Cevizli Haşhaşlı Çörek", "image": "https://www.hashas.gen.tr/images/cevizli-hashasli-corek.jpg", "date": "19.01.2024 07:13:48", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Cevizli haşhaşlı çörek, Cevizli haşhaşlı çörek özellikle çay yanlarında müthiş eşlik eden bir lezzettir. Hem sağlıklı hem de oldukça sevilen cevizli haşhaşlı çörek tüketimi ülkemizde oldukça fazladır. Besin değeri yüksektir. Üstelik doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Kolay ve pratik bir şekilde ani gelen misafirlerinize bile cevizli haşhaşlı çörek yapabilirsiniz. Çay yanlarında ikram edilmenin yanı sıra acıktığınızda yemek öğünü olarak da tercih edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ve akşam hafif bir öğün geçirmek istediğinizde cevizli haşhaşlı çörek tercihi yapabilirsiniz. Hemen hemen her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bu çörek hazırlanıp buzlukta uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Böylelikle ani gelen konuklar olduğunda telaşa kapılmadan buzluktan cevizli haşhaşlı çöreği çıkararak mikrodalgada ısıtıp iki dakikada ilk günkü tazeliğine ve lezzetine geri döndürebilirsiniz. Sizde cevizli haşhaşlı çöreği kendi mutfağınızda kendi emeğinizle yapmak istiyorsanız işte cevizli haşhaşlı çörek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Cevizli haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler
Üzeri için
Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Derin bir kâse içerisine mayayı koyun ve ılık suyu maya üzerine ilave edin. Şekeri de ekledikten sonra maya eriyene kadar karıştırın. Sonra hamur kabını elinize alın ve unu hamur kabı içerisine koyun. Un içerisine tuzu ilave ederek biraz karıştırın. Un içerisine tuz tamamen karıştırılınca derin kâse içerisindeki suyu yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan da elinizle hamuru yoğurun. Su yeterli gelmezse biraz daha ekleyebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonra hamurun üzerini kapatarak hamurun mayalanması için 15-20 dakika bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişletin. Üzerine çok az bir miktar zeytinyağı gezdirin ve hamuru bir oklava yardımı ile açın. Açılan hamur üzerine haşhaşı ve dövülmüş cevizden bir miktar serpiştirin. Kalın bir yufka halindeki üzerine haşhaş ve ceviz serpiştirilmiş yufkayı dolayın. Dolanan yufkayı 5-6 cm şeritler halinde kesin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Rulo halindeki şeritleri gül şekline benzeyecek şekil verin. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini çok az bir miktar zeytinyağı ile yağlayın ki çörekler pişerken dibine yapışmasın. Yağlanan fırın tepsisi üzerine çörekleri tek tek dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak yumurta sürüldükten sonra çörekler üzerine susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Cevizli haşhaşlı çörekler dizildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat pişirin. Süre dolunca çörekleri fırından çıkarın. Cevizli haşhaşlı çöreği sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }