Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Haşhaşlı Gözleme

Haşhaşlı Gözleme

Haşhaşlı gözleme: eski dönemlerde yapılan fakat günümüzde pek tercih edilmeyen bir gözleme çeşididir. Oldukça lezzetli ve besin değeri yüksektir. Kahvaltılarda veya hafif bir öğün geçirmek istediğinizde haşhaşlı gözleme tercih edebilirsiniz. Çay ve ayran eşliğinde tercih edebilirsiniz. Hafif bir öğünle geçirmek istediğiniz öğlen veya akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz. Vücuda ağırlık vermez. Doyurucu ve besleyicidir. Ayrıca haşhaşlı gözleme kornişon turşu ile de muhteşem bir uyum sağlamaktadır. Mutlaka denemelisiniz. Haşhaşlı gözleme içeriğinde bulunan haşhaş ile vücuda enerji sağlamaktadır. Yorgunluk ve bitkinliği alır vücuda hareketlilik kazandırır. Eskiden dışarıda ocak başlarında yapılan gözlemeleri artık evinizde kendi mutfağınızda yapıp eski günlerin özlemini giderebilirsiniz. Sizde haşhaşlı gözlemeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız işte tarifi. Tüm marifetli bayanların denemelerini ailelerine ve sevdiklerine gözleme ziyafeti çektirmelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Haşhaşlı gözleme için gerekli malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • Yeteri kadar su
  • 1 tutam tuz

Harcı için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
  • 1 tutam tuz

Haşhaşlı gözleme nasıl yapılır?


Öncelikle hamur yapacağınız kabı yanınıza alın ve unu kap içerisine koyun. Un içine bir miktar tuz ilave edin ve karıştırın. Yavaş yavaş suyu hamur içerisine ilave edin. Bir taraftan da hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığına varana kadar ara ara su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamı ellere yapışmayacak bir şekilde olmalı ve hamuru sert yoğurmayın. Yoksa hamur açma işleminde zorlanırsınız. Hamur iyice yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir bez sererek biraz hamuru dinlendirin. Hamur dinlenirken sizde gözlemenin iç malzemesini hazırlayın. Çekilmiş haşhaşı derin bir kâse içerisine koyun ve içine sıvı yağı ilave ederek haşhaşı biraz inceltin. Böylelikle daha hafif bir tada sahip olacaktır. İçerisine birazda tuz ilave ederek iyice karıştırıp özleşmesini sağlayın. Artık gözlemenin harcı hazır. Şimdi hamuru ve hamur açma işleminde kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın. Ekmek tahtası üzerine biraz un serpiştirdikten sonra hamurdan alınan elma büyüklüğünde yuvarlak hamuru ekmek tahtası üzerine koyun. Yuvarlak hamurun birazda üzerine un serpiştirin ki hamur açma sırasında oklavaya yapışmasın. Yufkayı iyice açın ve yufka içerisine haşhaşı gezdirin. Yufkayı katmer şeklinde kapatın. Tüm hamur ve iç malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Gözlemeler hazırlandıktan sonra teflon bir tava içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak gözlemeleri tek tek pişirin. Haşhaşlı gözlemeler artık hazır ve pişmiş durumda sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 01:31:46
Haşhaşlı Gözleme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Haşhaşlı Gözleme Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Gözleme"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş ezmesinin faydaları, Haşhaş bitkisi genelde tıp alanında kullanılmak üzere yetiştirilir. Tıp alanında kullanılan uyuşturucu ilaçlar için yetiştirilir. Haşhaş bitkisinin sadece belli yerlerde yetiştirilmesine izin verilir. Bunun nedeni ise bu b...
Haşhaş Böregi
Haşhaş Böregi
Haşhaş böreği hem lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de görünümü ile enfes bir görünüş için durduğundan menünüze lezzet katacak lezzetli bir börek çeşididir. Haşhaş hem lezzet açısından oldukça güzel ve lezzetli iken diğer bir özelli...
Mavi Haşhaş
Mavi Haşhaş
Mavi haşhaş, Haşhaş bitkisi gelincikler familyasındandır. Oldukça sıcak iklimi sever. Hindistan, Batı Asya ve ülkemizde haşhaş ekilir. Bizim ülkemizde 40'ın üzerinde yabani haşhaş türü vardır. Ege denizinin Kuzey Doğusu özellikle Denizli, Afyon, Küta...
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şekilde izin verilen yerlerde yetişir. Çünkü bazı haşhaş türlerinden uyuşturucu yapılmaktadır. Ha...
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş nasıl kavrulur: Haşhaş bazılarımız tarafından oldukça fazla kullanılan bir besindir. Özellikle Eskişehir ilimizde ve Afyon Kara hisar da oldukça fazla üretilip tüketilmektedir. Haşhaş birçok börek çöreği süslediği gibi gerek ezmesi gerekse ekm...
Haşhaş Ekimi
Haşhaş Ekimi
Haşhaş ekimi, haşhaş, güzel renkli ve iri çiçekleri ile gelinciğe çok benzeyen ve önemli tarım bitkileri arasında yer alan bir bitkidir. Haşhaş bitkisi, bu önemini birçok ilacın hammaddesi olan afyona borçludur. Dallarının ucunda morumsu ve eflatun r...
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi
Siyah Haşhaş Ezmesi, henüz olgunlaşmadan toplanan haşhaşın içindeki siyah minik bitki tohumlarının ezilmesinden elde edilir. Haşhaşın içeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi maddeler vardır. Dünyada Hindistan ve Batı Asya'da, ül...
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaşlı Mayalı Poğaça, Haşhaşlı Mayalı poğaça yapımı pratik ve bir o kadar lezzetlidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz beş çayının yanına yakışacak ve yine kahvaltıda yiyebileceğiniz bir poğaça. İçine konulan haşhaşa şeker karıştırıldığı için ...
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Öbür pek çok bitkinin ziraatının nerede başladığı bilinse de haşhaş bitkisinin ziraatının tam anlamıyla nerede başladığı bilinmemektedir. Ama birtakım bilim insanları aracılığıyla haşh...
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori, Haşhaş ezmesinin varlığı tarih ötesine gidecek kadar eskidir. Eski çağlardan bu yana haşhaş ezmesi kutsanmış tohum olarak bilinmektedir. Aslında haşhaş ezmesi Afyon yöresine ait olan bir kültür bitkisidir. Bileşiminde buluna...
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Tohumu; Haşhaş bitkisi, çok eski dönemlerden bu tarafa üretilen, fakat üretimi sınırlandırılmış olan bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz olarak bilinen haşhaş, ülkemizde de pek çok yerde yetiştirilmektedir. Gelincikler familyasına ait olan ha...
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş Çiçeği, Gelincikgiller ailesinden bir bitki türü olan haşhaş çiçeği ılıman iklimlerde yetişir ve 500'den fazla türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin ülkemizde Doğu Akdeniz'de çok eski yıllardan itibaren tarımı yapılmaktadır. Tek yıllık çiçek açan haş...

 

Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Ekimi
Siyah Haşhaş Ezmesi
Haşhaşlı Mayalı Poğaça
Haşhaş Nerede Yetişir
Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?
Haşhaş Tohumu
Haşhaş Çiçeği
Haşhaş
Kuru Haşhaş
Haşhaş Yağı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı Pasta
Haşhaş Çeşitleri
Şerbetli Haşhaş Tatlısı
Haşhaşlı Çörek Kalori
Beyaz Haşhaş
Haşhaş Bitkisi
Yufkadan Haşhaşlı Börek
Haşhaşlı Rulo Çörek
Haşhaşlı Börek
Mavi Haşhaş Tatlısı
Haşhaş Yaprağı
Haşhaşlı Tahinli Çörek
Yaş Haşhaş
Haşhaşlı Ekmek
Popüler İçerik
Haşhaş
Haşhaş
Haşhaş, gelincikgiller ailesinin çiçeği olan bitkilerdendir. Papaver cinsindendir. İki veya çok yıllıklı bir bitkidir. Haşhaşın hem sağlığa yararlı bi...
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş
Kuru Haşhaş, Haşhaş gelincikgiller familyasında mor ve beyaz çiçekleri olan bitki türüdür. Hindistan ve Anadolu’da ve Akdeniz bölgesinde yetiştiricil...
Haşhaş Yağı
Haşhaş Yağı
Haşhaş yağı, adından da anlaşıldığı gibi haşhaş bitkisinin bazı işlemlerden geçirilerek yağının çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Bu yağ, haşhaş bitki...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı, Tatlı çeşitlerini sevmeyen yoktur sanırım. Bilindiği gibi geleneksel Türk tatlılarının çoğunluğu şerbetli tatlılardan oluşur. ...
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta, mükemmel bir tarif olmakla beraber herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. O haşhaşın verdiği tatsa pastanın içinde lezzetli ...
Haşhaş Çeşitleri
Haşhaş Çeşitleri
Haşhaş  çeşitleri, Haşhaşın Ana vatanı olan Anadolu ülkemiz için büyük bir pazara sahiptir milattan önce 3000 yılından bu yana ülkemizde yapıldı bilin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Haşhaş Ezmesinin Faydaları
Haşhaş Böregi
Mavi Haşhaş
Haşhaş Ezmesi
Haşhaş Nasıl Kavrulur
Haşhaş Şiresi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Haşhaş Şiresi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024